2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Hány ittas vezetõ távozott a Campus Fesztiválról?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-29 15:24:43

Közel két és félezer szondáztatás


Nem távozott ittas jármûvezetõ a múlt héten rendezett Campus Fesztiválról!

 

Debrecen – Elsõsorban a buszokat ellenõrizte az a 127 rendõr, akik a múlt héten tartottak úgynevezett TISPOL-akciót Hajdú-Bihar megyében – tájékoztatott kedden Vezendi Jánosné rendõrségi szóvivõ. M

unkájukat közlekedési ellenõrök segítették. Összesen 166 – 68 magyar és 98 külföldi hatósági jelzésû – autóbuszt állítottak meg, a sofõrökkel szemben 8 esetben kellett szabályszegés miatt intézkedni.

Az õrnagy elmondása szerint 2356 jármûvezetõvel fújattak szondát, közülük 28-an bizonyultak ittasnak (hat ellen büntetõ-, másik hattal szemben szabálysértési eljárás indult; tizenegy jogosítványt vettek el a helyszínen).

A Campus Fesztivál miatt a rendõrök olyannyira figyelmet fordítottak az ittasságellenõrzésre, hogy az összes odaérkezõ jármûvezetõt megszondáztatták. Figyelmet érdemel, hogy a távozók közül egyetlen esetben sem kellett eljárni emiatt.

A rendõrök összességében 10 büntetõ- és 72 szabálysértési feljelentést tettek. Míg 244 fõvel szemben helyszíni bírságot szabtak ki (a legtöbbet, 61-et az övhasználat, a bukósisak és a gyermekülés hiányáért), kisebb kihágások miatt 143 közlekedõt figyelmeztetésben részesítettek. Sebességtúllépésért 114 esetben indult közigazgatási eljárás.

A Magyar Vöröskereszt emblémavédelmi kampánya kapcsán a rendõrök ellenõrizték az emblémával ellátott gépjármûveket. Olyat, amely azt jogosulatlanul használta volna, nem találtak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!