2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Újabb változás az online kasszáknálForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2013-12-31 19:29:11
Jövõre is életben hagyják az online pénztárgépekhez igényelhetõ támogatást, az adatkapcsolatnál pedig hatósági árat vezetnek be.

A Nemzetgazdasági Minisztérium hétfõn közölte, "az online pénztárgépekre való átállás gördülékeny megvalósulását segítõ Munkabizottság" áttekintette az aktuális piaci helyzetet és megállapította, hogy sok boltos eleshet az állami támogatástól, ha azt csak a december 31-ig üzembe helyezett gépek után lehet igénybe venni. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint nem lenne helyes, ha a gyártás csúszása miatt a hazai kisvállalkozók elesnének a pénztárgépvásárláshoz nyújtott 50 ezer forintos állami támogatástól.

Az új rendszernek a beüzemeléstõl kezdve lesz egy havonta jelentkezõ fix költsége is, mivel a folyamatos adatkapcsolatot külsõ piaci szereplõk szolgáltatják. Korábban többen háborogtak amiatt, hogy nem sikerült a legolcsóbb megoldást választani.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter korábban a szocialisták egy kérdésére adott válaszában beismerte, a havi díj lehetne 600 forinttal, vagyis több mint negyedével olcsóbb is, ha a mobilszolgáltatók lehetõvé tennék a belföldi roamingot. A szolgáltatók azonban nem ezt a megoldást választották, írta a gazdasági tárca vezetõje.

Most annak érdekében, hogy az online rendszer mûködtetése a kereskedõket ne terhelje túlzott mértékben, a miniszter rögzített hatósági ár bevezetésérõl döntött, amely a „kiskasszás” vállalkozások esetében gépenként nettó 1500 forintra csökkenti a havonta jelentkezõ díjat, a PC alapú kasszát üzemeltetõk körében pedig nettó 2500 forintban állapítja meg a havi üzemeltetési költséget.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság a jövõben kiemelten vizsgálja, hogy szolgáltató ne tudjon kibújni a hatósági ár megállapítása alól, illetve ne tudja az egyéb költségeit ráterhelni az üzemeltetõre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!