2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Három extra hatékony zsírolvasztó
Utolsó módosítás: 2009-07-29 15:36:20
Formába akarsz lendülni, de ehhez mindössze néhány hét áll a rendelkezésedre? Próbáld ki a következõ mozgásformákat!

A kánikula, a strandok hívogató könnyedsége, a nyáresti bográcsozások és az árnyas teraszokon kivégzett jégkrémcsodák nem teremtenek tökéletes hátteret egy erõteljes fogyókúrás programhoz. Azonban, ha mégis úgy érzed, most jött el a te idõd, a nyaralás partmenti sétáit pedig már a legjobb formádban szeretnéd megejteni, érdemes valami igazán intenzív módszert kipróbálnod.

 

A következõ három mozgásforma amellett, hogy már néhány hét alatt látványos eredményt ígér - mind az alakformálás, mind pedig az állóképesség tekintetében -, újszerû és érdekes, így garantált, hogy unatkozni sem fogsz!

 

Spinracing

 

A test izmainak körülbelül 70%-át megmozgató, dinamikus zenével és változatos koreográfiával megfûszerezett csoportos teremkerékpár-edzés az egyik leghatékonyabb módszer az állóképesség és a keringési rendszer fejlesztésére és megerõsítésére, ugyanis az egy órás intenzív program során a legtávolabb esõ izomcsoportokat mozgatod egyszerre vagy épp felváltva.

 

A spinracing tartalmaz többek között karhajlításokat, kitartásokat és a felsõtestet érintõ statikus mozgáselemeket - leginkább ez az, ami megkülönbözteti a hagyományos spinningtõl, mely a felsõtest izomzatát egyáltalán nem veszi igénybe.

 

Bár a folyamatosan magas intenzitás révén éri el a kívánt hatást, az edzés a fokozatosságnak, a jó hangulatnak, a lassú, a közepes, illetve gyors ütemû zenék, valamint a képzeletbeli lejtõk, sík terepek és dombok váltakozásának köszönhetõen nem terheli meg szervezetedet, és mind a túlfáradást, mind pedig a túledzettséget elkerülheted. Az edzés mindemellett fejleszti a koordinációs képességedet, jelentõs mennyiségû endorfinhormont szabadít fel szervezetedben, nem utolsósorban pedig anyagcserédet is felpörgeti.

 

Cross Training

 

A Cross Training célja, hogy a legkülönfélébb mozgásformák egyes gyakorlatainak felhasználásával, illetve hatékony és változatos kombinálásával a lehetõ legtöbb irányból fejlessze testedet, kezdve az állóképességtõl a koordináción és a rugalmasságon át egészen az anyagcsere-mûködés fokozásáig.

A Cross Training elõnyei közé tartozik, hogy a szabadban is végezhetõ, emellett a gyakorlatok nagyobb része nem igényel eszközöket: többségüket saját súllyal kell végezned, ezenkívül súlyzót, esetleg ugrókötelet kell alkalmaznod. Amellett, hogy a mozgásforma megnöveli fizikai erõdet, gyorsaságodat és hajlékonyságodat, remek szórakozás is, melyrõl a csapatban, illetve a párban végzett gyakorlatok is gondoskodnak. A zsírégetést a változatos köredzéseken kívül az olyan hagyományos mozgásformák beépítése is garantálja, mint például a futás.

 

Kontakt jóga

Az intenzív alakformáló gyakorlatokat magában foglaló kontakt jóga módszerének lényege, hogy párban kell végrehajtatod a megszokott jógagyakorlatokat, így merõben más élményt nyújthat az edzés.

 

Akár a pároddal, akár egy barátnõddel érkezel az órára, a kölcsönösség, minek részeként segítitek egymás testi fejlõdését, illetve abszolút ráhangolódhattok egymásra, valódi lélekfitneszként szolgál, hiszen a közös testi munkával lelki harmóniát is teremtetek.

Amellett, hogy a hatha jóga mozdulatait tartalmazó gyakorlatok önmagukban is alaposan átmozgatnak, a két test mozdulatainak összehangolása fejleszti koordinációs képességedet, illetve rugalmasságot ad izmaidnak, hiszen alkalmazkodnod kell partnered adottságaihoz is.

 

A nehezebb gyakorlatok megoldásában is segítséget nyújt a páros edzés, így kezdõ jógázóként is nyugodtan kipróbálhatod ezt a mozgásformát, melynek népszerûsége többek között abban rejlik, hogy a plusz kilók mellett lelki terheidtõl is megszabadulhatsz. Mindemellett akkor sem kell lemondanod errõl az újszerû élményrõl, ha nincs partnered hozzá, hiszen az órán részt vevõ egyedülállók csatlakozhatnak egymáshoz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!