2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Koleszterinmérõ kiegészítõ és alkalmazás okostelefonra kategória: InfoTechForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-01 12:20:51
A készülék ráhelyezhetõ az okostelefon kamerájára, így növeli annak képalkotó képességeit.

A Cornell Egyetem kutatói olyan okostelefon-kiegészítõt és alkalmazást fejlesztettek ki, ami ugyanolyan gyorsan és pontosan méri le a tulajdonos koleszterinszintjét, mint egy kifejezetten erre szolgáló készülék. 

Az egyszerûen használható smartCARD-rendszer egyetlen csapdája az lehet, hogy a felhasználónak magának kell vérét vennie.

A készülék ráhelyezhetõ az okostelefon kamerájára, így növeli annak képalkotó képességeit, hogy ki lehessen elemezni egy tesztcsíkra kent vérmintát.

A vér színt vált a tesztcsíkra helyezve, és a kérdéses szín alapján lehet meghatározni az egyén koleszterinszintjét. A smartCARD-rendszer képes az okostelefon kamerájával leolvasni az árnyalatot, és 60 másodperc alatt a társalkalmazással pontos értékelést adni róla.

A fejlesztõk elmondták, míg a prototípus csak a teljes koleszterinértéket adja meg, már dolgoznak az LDL- és HDL-értékek ("rossz" és "jó" koleszterin) kimutatásán, valamint a triglicerid és a D-vitamin-szintek monitorozásán is.

A Lab on a Chip folyóiratban publikált felfedezés a jelenleg komplex és igen drága tesztet az átlagfelhasználónak is elérhetõvé és könnyen elvégezhetõvé teszi otthon, miközben az orvosokat sem zárja ki a vizsgálati körbõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!