2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A város születésére emlékeztek HadházonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-04 18:30:21
Tartalmas programokkal, többek között útátadással, ünnepi istentisztelettel és testületi üléssel ünnepelte Hajdúhadház 701. születésnapját.

A jeles napon került sor a hajdúhadházi Dr. Földi János utca felújított szakaszának átadására. A projekt megvalósítására Hajdúhadház Város Önkormányzata közel 141 millió forint vissza nem térítendõ uniós támogatást nyert, amit saját költségvetésébõl közel 50 millió forinttal egészített ki. A város egészét átszelõ régi 4-es számú fõút e szakasza erõsen elhasználódott, kátyús és repedezett volt, így a biztonságos közlekedés érdekében a beruházás tovább nem volt halasztható. Az augusztus eleje óta folyó munkálatok során a szakasz új csapadékvíz-elvezetõ rendszere mellett, felújítottak három buszmegállót, illetve forgalomtechnikai eszközök cseréjével, burkolati jelek elkészítésével, csúszásgátló burkolattal és fényvisszaverõ prizmákkal felszerelt gyalogátkelõ helyek is létesültek. A szalag átvágása elõtt Tasó László, a térség országgyûlési képviselõje, útügyi biztos és Csáfordi Dénes polgármester is kiemelte a beruházás fontosságát, a város arculatára, mindennapjaira gyakorolt pozitív hatását.

 

A programok ünnepi istentisztelettel és Bocskai István lovas szobrának megkoszorúzásával folytatódtak, majd a városházán ünnepi testületi ülésre várták az érdeklõdõket. Az ülésen megemlékeztek a településnek 408 éve városi rangot adományozó Bocskai fejedelemrõl. E dátum tiszteletére tartja december 12- én a város a születésnapját. Mindezek mellett 1613- ban kapott Hadház pallosjogot.

- A város törvényházába fel volt téve a pallos, a város szimbóluma, ami arra figyelmeztette a város lakosságát, hogy ezt bármikor használhatja a város tanácsa – mondta el Hadházy Jenõ történész. A kerek évforduló apropóján Tasó László országgyûlési képviselõ az egykori hadházi pallos és kaloda hiteles másolatát adta át a településnek. Csáfordi Dénes polgármester ünnepi köszöntõjében kiemelte a hajdú õsök érdemeit és kifejezte a település célját a mezõgazdasági termelés hagyományainak folytatásában.

 

- Állatot tartottak, növényeket termeltek, szõlõt telepítettek, nekünk ezt az utat kell járnunk, ehhez vannak meg az adottságaink, erre büszkék is lehetünk. – bizakodott a városvezetõ. Az ünnepi ülés végeztével az elismerések átadása következett. A település intézményvezetõinek munkáját jutalmazták.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!