2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Így alakulhat idén a nyugdíjak vásárlóértékeForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-06 18:53:49
A rezsicsökkentés és a rekord alacsony infláció miatt idén is növekedhet a nyugdíjak vásárlóértéke, ami a szakértõk szerint nagyobb biztonságot garantál az idõsebb korosztálynak.

Juhász László budapesti nyugdíjas és párja a rezsicsökkentéssel és nyugdíjemeléssel havonta mintegy 5-6 ezer forintot tud megtakarítani. A Krónikának vasárnap a férfi azt mondta: így több jut egészségesebb élelmiszerekre.

A kormány 2,4 százalékkal emelte januártól a nyugdíjakat. Soltész Miklós szociális államtitkár korábban leszögezte: ezzel és az alacsony inflációval tovább emelkedik a nyugdíjak vásárlóértéke.

Hasonlóan vélekedik Németh György szociológus is. Szerinte az elmúlt évek intézkedéseinek már látszik a hatása.

„A válság után a kormány nagyon tudatosan törekedett arra, hogy megõrizze a nyugdíjak vásárlóértékét, sõt némi reálérték-növekedés is bekövetkezett amiatt, mert az infláció a tervezettnél alacsonyabb lett” – fogalmazott a szakértõ.

Németh György hozzátette: szerinte jót tett a magyar gazdaságnak a magánnyugdíjrendszer megszûntetése. Úgy vélte ugyanakkor, hogy az elöregedõ hazai lakosság miatt a nyugdíjrendszert hamarosan át kell alakítani, és tovább kell ösztönözni a gyermekvállalást is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!