2024. április 17. Szerda, Rudolf.
 
Fordulatot hozott 2013 az autóeladásbanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-07 17:24:12
A tavalyi adatok azt mutatják: 5,6 százalékkal több autót és kishaszonjármûvet helyeztek forgalomba Magyarországon 2013-ban, mint egy évvel korábban.

Fordulatot hozott a tavalyi év az autóeladásban Magyarországon. A Híradónak nyilatkozó márkakereskedõ szerint a tavalyi év eladási adatai azt mutatják, hogy az utolsó negyedévben robbanásszerûen megnõtt az eladott új autók száma. A kereskedõk úgy vélik: a fordulat azt mutatja, hogy az emberek megfontoltabban vásárolnak, a vállalkozások pedig bátrabban ruháznak be.

Tavaly év elején még pangott az új autók piaca, a harmadik negyedévben viszont beindultak a vásárlások. Az elmúlt években gyakorlatilag nem vásároltak új autót az emberek, fõleg a válság miatt. A kereskedõk viszont azt mondják, hogy nyáron megváltozott a trend, azóta egyre többen vesznek új autót. A tavalyi eladási adatok azt mutatják: 5,6 százalékkal több autót és kishaszonjármûvet helyeztek forgalomba Magyarországon 2013-ban, mint egy évvel korábban.

Hónapról hónapra többen vásárolnak - mondta a Híradónak a Gépjármûkereskedõk Szövetségének elnöke, aki trendfordulónak nevezte a 2013-as évet. Gablini Gábor úgy látja: a magánszemélyek átgondoltabban vásárolnak, mint korábban, és egyre többen választanak megbízható hiteleket is. Hozzátette: a cégek is egyre több új jármûvet vesznek, ami szerinte azt mutatja, hogy a vállalkozók hisznek abban, tovább javul majd a gazdaság teljesítménye.

A kereskedõk arra számítanak, hogy a 2013-as trendforduló után idén is folytatódik a tendencia, és egyre több új autót adnak el magánszemélyeknek is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!