2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Bekamerázhatják a debreceni buszokatForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-30 15:56:49
Kisebb balesetek naponta elõfordulnak, de nagyobb karambol még nem volt.

Heti egy-két rongálás történik a DKV Zrt. jármûvein, az elkövetõk jellemzõen a felületeket karcolják össze vagy firkákkal „kedveskednek” az utazóközönségnek. A graffitik eltávolítása – tájékoztatott Csohány Andrea, a cég kommunikációs elõadója – viszonylag kisebb költséggel jár, a karcolások miatti elemek, például a térelválasztók cseréje, újrafényezése nagyobb költséget jelent. A rongálások szinte kivétel nélkül a késõ esti órákban történnek, többnyire a jármû belsõ részein. A DKV-nál most az utastér bekamerázásának lehetõségén gondolkodnak, így ugyanis a sofõr monitoron figyelemmel kísérhetné az utastérben történteket, és azonnal intézkedhetne.

Járatkísérõk

Biztonsági õrökre azután volt szükség a 11-es, a 19-es, a 25-ös, a 25Y-os és a 48-as buszokon, hogy a jármûvezetõktõl érkezõ jelzések szerint egyes járatokon az utasok egy része hajlamos randalírozásra, rongálásra, megfenyegették a sofõröket, sõt jegyük, bérletük sem volt. A biztonsági õröket a debreceni Pannon Guard szolgáltatja, s az említett buszok valamennyi járatán jelen vannak. A DKV szükség esetén további járatokon is tervezi az õrzõ-védõ cég igénybevételét (az õrök jelenléte óta egyetlen rongálás, garázda bûncselekmény sem történt).

Csohány Andrea közlése szerint koccanások, kisebb közlekedési balesetek szinte naponta elõfordulnak, de ezek egyike sem járt kiugróan magas kárral, illetve nem befolyásolják a szolgáltatás minõségét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!