2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Különleges gépjármûvet helyeztek üzembe a Tisza-tónálForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-08 09:59:23
Ingoványos talajon és meredek emelkedõn is biztosan halad, a vízben pedig csónakként órákon át használható az a lánctalpas terepjáró, amelyet az év elején helyeztek üzembe a Tisza-tónál, egy kirándulásokat szervezõ turisztikai cégnél.

A különleges gépjármûbõl egyetlen van az országban, Kanadában vásárolták, ahol a hegyi tavakhoz viszik vele a horgászokat. A lassú jármûnek számító terepjárót egy 750 köbcentiméter hengerûrtartalmú motor hajtja, a lánctalpak leszerelhetõk, ilyenkor nyolc széles gumival felszerelt kerékkel halad. Egyszerre hat személyt tud szállítani, és egy szintén hatszemélyes utánfutó csatlakoztatható hozzá.

Posztós Gabriella cégvezetõ elmondta: a terepjárót azért szerezték be, hogy a turistákat el tudják juttatni a tározótó és környéke azon, nehezen megközelíthetõ helyeire, ahol a szinte érintetlen természet téli szépségeiben gyönyörködhetnek. A jármû iránt a katasztrófavédelmi és a vízügyi szakemberek is érdeklõdnek, szükség esetén magától értetõdõen felajánlják majd használatra e szervezeteknek - tette hozzá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!