2024. április 24. Szerda, György.
 
A Jobbik növelné a felsõoktatási helyek számát és a béreketForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-10 17:50:28
A Jobbik kormányra kerülése esetén a felsõoktatásban jelentõsen emelné az államilag finanszírozott helyek számát és elérné, hogy a multinacionális vállalatok a nyugati bérek nyolcvan százalékát fizessék dolgozóiknak Magyarországon.

Dúró Dóra, a Jobbik országgyûlési képviselõje errõl csütörtökön, pártjának szombathelyi sajtótájékoztatóján beszélt, amelyen a fiatalok elvándorlásának okairól és a felsõoktatást érintõ megoldási elképzeléseikrõl is szólt.

Szavai szerint Nyugat-Magyarországot különösen súlyosan érinti a fiatalok elvándorlásának problémája. Egy friss felmérés szerint a nyugati megyékben minden harmadik fiatal tervezi azt, hogy már a felsõoktatási tanulmányit is külföldön kezdi el és iskolái végeztével külföldre megy dolgozni.

Kijelentette: mindez annak a kormányzati oktatáspolitikának a következménye, amely csökkentette az államilag finanszírozott férõhelyek számát a felsõoktatásban. A minõségi problémákat nem az államilag finanszírozott férõhelyek száma okozza a felsõoktatásban - tette hozzá.

Szavai szerint a fiatalok elvándorlásának okai közé sorolható az is, hogy egyre késõbb tudnak csak elköltözni a szülõi házból, ugyanis otthonteremtési beruházásokra az elmúlt négy évben sem került sor. Ez óriási problémája Magyarországnak, ami a demográfiai válsággal is összefügg - mondta.

Az egy gyermekes fiatalok 80 százalékának elmondása szerint azért nem tudnak több gyermeket vállalni, mert nincsenek meg a megfelelõ lakáskörülmények - utalt a már említett felmérés adataira. A Jobbik szerint az otthonteremtési beruházások beindítása több szempontból is jót tenne Magyarországnak, hiszen azok munkahelyeket teremtenének az építõiparban és a fiatalok problémáit is orvosolnák.

Dúró Dóra sajtótájékoztatóján szólt arról is: a Jobbik arról a Vass Albertrõl emlékezett meg csütörtökön Szombathelyen, akinek neve ugyan szerepel a Nemzeti Alaptantervben, de a központilag kiadott kerettantervek egyikében sincs benne egyetlen regénye sem.

Amennyiben a Jobbik kormányra kerül, Vass Albert regényei közül többet is kötelezõ olvasmánnyá tesz a középiskolások számára - mondta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!