2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Rövidesen kezdõdik a 4-es fõút elkerülõ szakaszának építéseForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-31 14:42:48

A Magyar Közút Nonprofit Zrt Debreceni Igazgatósága július 29-én a beruházás mérnök feladataival megbízott FÕBER Zrt -a NIF megbízásában eljárva- a munkaterület kivitelezõnek történõ átadási eljárását megtartotta – adta hírül Lõrincz János, civil tudósítónk.

 

A 42 érintett meghívott jelenlévõ képviselõinek Kerekes Tibor projektmenedzser tájékoztatójában elmondotta, hogy az elkerülõ út jogerõs és végrehajtható építési engedéllyel rendelkezik.

 

A kivitelezõnek még el kell készítenie az organizációs terveket, valamint a növényvilág védelmére, a közmûvekre vonatkozó tervekkel is rendelkeznie kell. Puskás Béla a kivitelezõ cég képviseletében elmondta, hogy az organizációs tervet az érintett szervekkel, hatóságokkal egyeztetni fogják, ezt követõen-reményei szerint- szeptember elsejével a beruházást megkezdik.


Szõllõs SándorBocskaikert polgármestere kérte a kivitelezõ céget, hogy írásban nyilatkozzanak arról, hogy ha Bocskaikert közigazgatási területét igénybe kívánják venni a kivitelezés során szállítás vagy depózás céljára,akkor készítsenek állapotfelmérést, a befejezést követõen pedig állítsák vissza az eredeti állapotot . Puskás Béla igazgató válaszában elmondta, hogy az állapotfelmérés része az organizáció tervnek a polgármester úr által kért dolgokra õket szerzõdések kötelezik. Juhász Lajos a Debreceni Erdészet igazgatója kérdezte,hogy mivel ügyészségi vizsgálat is volt az elkerülõ úttal kapcsolatban, ez hogyan érinti a beruházást?


Kerekes Tibor azt válaszolta, hogy nem tud ilyenrõl, viszont az út megépítését a Közlekedési Hatóság EA/KA/NS/34/24/2009 számú határozatával jogerõsen engedélyezte.

 

Elmondotta azt is, hogy a most itt meg nem jelent szervek írásban nyilatkoztak, hogy a létesítmény építését támogatják, de egy hatóság feltételként szabta, hogy szeptember elseje elõtt nem lehet a Natura 2000 területén letermelni a fákat a nyomvonal által érintett területen.

 

Problémaként merült még fel, hogy a Bocskaikerthez közeli erdõbõl valakik eltávolították az út nyomvonalát kijelölõ cölöpöket, de Kerekes Tibor elmondta, hogy a kivitelezõ megkapta a földi és mûholdas koordinátákat, melynek alapján semmilyen nehézséget nem jelent a nyomvonal újbóli meghatározása.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!