2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Járásivá nõtte ki magát a város bálja DerecskénForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-13 19:31:27
2002-ben – vállalkozók, gazdálkodók báljának indult, majd a város bálja lett, tavaly és az idén pedig már a járás báljaként tartották meg a farsangnyitó rendezvényt a városi sportcsarnokban.

A bál házigazdája, Bakó István polgármester, emlékeztetett arra, hogy míg megye bálja évek óta nincs, Debrecen városi bálja is elmaradt immár második éve, Derecske „fejleszteni” tudott: a bál tíz év után kinõtte a mûvelõdési központ színháztermét, s a sportcsarnokot rendezték be ízlésesen a rendezvény helyszínéül. A járási szintet jelezte a 13 település címere a színpad mögött falon, valamint a hivatalvezetõ – Iklódiné Szilágyi Katalin – és a környékbeli polgármesterek jelenléte. Bakó István köszöntõjében visszatekintett az elmúlt év eredményeire, amik büszkeséggel töltik el a várost: a Szivárvány Néptánc Együttes Prima-dajas lett, a város visszanyerte járási rangját, és meghirdették a Derecskeiek Nagy Könyve versenyt, mely százakat mozgatott meg a városban. A vállalkozók rekordbevételhez juttatták iparûzési adójukból a települést, mely bekerült a szabad vállalkozói övezetbe. Az idei év az építkezés és a vállalkozók felé fordulás éve lesz – jelentette be. Folytatódik az õsszel elkezdõdött szennyvízberuházás, megújul az általános iskola alsó tagozatának épülete, illetve a sportcsarnok. Ingyenes megjelenést biztosítanak a helyi vállalkozóknak a város honlapján, gondolkoznak a helyi pénz bevezetésén, valamint idén is megrendezik az elszármazottak találkozóját.

A bál fõvédnöke, Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõ, a vízkereszt utáni idõszakot a párkeresés idejének aposztrofálta, s bizakodással, reményekkel teli új esztendõt kívánt a derecskeieknek.

2008 óta adják át a város kulturális életéért legtöbbet áldozó vállalkozóknak, gazdasági társaságoknak a Kultúra Mecénása díjat. Idén ezt a mezõgazdasággal, azon belül is a munkaerõ igényes növénytermesztéssel foglalkozó Héka Kft. érdemelte ki. Az emlékplakettet Hoch István ügyvezetõ és felesége vette át Dr. Fülepné Sipos Ilona Eszter igazgatónõtõl.

A Derecskei Városgazdálkodási Nonprofit Kft. által készített svédasztalos vacsora után következett a nyitótánc, a Palotás, a helyi mûvészeti csoport, a Körmagyar elõadásában.

Az est sztárvendége Muri Enikõ volt, akinek fellépését hajnalig tartó tánc követte.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!