2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Régi felvételi adatokat is érdemes böngészni az egyetemre készülõknekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-14 15:07:21
A felsõoktatási felvételi jelentkezési határidõ lejárta elõtt egy hónappal néhány jó tanács hangzott el a fõiskolára, egyetemre készülõk számára a Napközben hétfõi adásában.

A középiskolások február 15-ig éjfélig adhatják be postán vagy elektronikusan a felsõoktatási felvételi jelentkezésüket.

Az oktatásügyi szolgáltatásokat nyújtó Educatio Kft. szóvivõje, Fodorné Bodnár Gabriella a Napközben hétfõi adásában elmondta, idén a legfontosabb változás, hogy a jelentkezés szabályai és a meghirdetett képzések adatai már online érhetõk el a www.felvi.hu honlapon. Innen lehet belépni az e-felvételi rendszerbe is, ami a jelentkezés online verziója. Az Emberi Erõforrások Minisztériumának háttérintézményeként mûködõ kft. munkatársa hangsúlyozta: a honlapon megtalálható az összes a jelentkezéshez szükséges információ, valamint a szeptemberben induló képzések is – ezek 2013-ban könyv formában már nem jelentek meg.

A meghirdetett képzések mellett a keretszámok is ott vannak. Ezzel együtt nagyon fontos megnézni a korábbi évek ponthatárait is, illetve azt, hogy a korábbi években mik voltak a nagyon népszerû szakok. Ebbõl ugyanis következtetni lehet arra, hogy nagyjából idén hogyan alakulnak a ponthatárok.

Ha valaki mégsem talál meg minden számára szükséges információt a www.felvi.hu-n, vagy kiegészítést, megerõsítést szeretnének kapni, vagy személyes benyomást szerezni az intézményekrõl, azok kilátogathatnak a csütörtökön induló Educatio Kiállításra, a magyar oktatás legjelentõsebb éves szakmai bemutatójára. A börzét a budapesti Papp László Budapest Sportarénában rendezik.

Idén, csakúgy, mint tavaly, legfeljebb öt jelentkezési helyet lehet beírni az ûrlapra a változatlanul 9000 forintos eljárási alapdíjért, valamint három képzést lehet megjelölni. Ha azonban valaki ugyanazon intézmény ugyanazon szakának államilag finanszírozott és önköltséges képzési formáját is megjelöli, akkor az egy jelentkezési helynek számít. Így, tehát akár hat sort is ki lehet tölteni az alapdíjért – tette hozzá az Educatio Kft. szóvivõje. 15 felsõoktatási rangsorból hat helyen a Corvinus az elsõ Balog: Minden szakon lesz államilag finanszírozott hely Február 15-éig lehet beadni a felsõoktatási jelentkezéseket

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!