2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Furcsán viselkednek a madarak, félnek a helyiekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-14 15:49:30
Miskolcon a kórházban esténként százszámra jelennek meg az emberek feje fölött keringõ és hangosan rikácsoló varjak. A megkérdezettek többségének a Madarak címû filmje jutott az eszébe.

A megkérdezett betegek, látogatók, kórházi dolgozók azt mondják, telente az összes fa tele van a madarakkal, estefelé gyülekeznek, csak valamikor reggel fél hét körül repülnek ki, és van, hogy ablaknak is nekimennek. Nagyon sokan félnek tõlük, a Hitchcock-film rettegését idézi fel bennük.

Veres Tamás, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark gyûjteményvezetõje igyekszik mindenkit megnyugtatni, azt mondja, a madártömeg semmilyen veszélyt nem jelent, legfeljebb a piszkuk lehet bosszúság. Az állatok elsõsorban a meleg miatt keresik fel telente az emberek környezetét, és azért ilyen hangosak, mert rikácsolásukkal egyrészt egyben tartják a csapatot, másrészt, amikor elfoglalták éjszakázó helyüket, azt így jelzik a többieknek - magyarázza.


Az ablaknak pedig azért ütköznek neki néha, mert egyszerûen nem érzékelik úgy az üveget, mint az emberek. Az ilyen balesetek ellen úgy lehet védekezni, hogy ragadozómadár-sziluetteket ragasztanak fel az az üvegtáblákra, így a varjak elkerülik ezt a helyet - teszi hozzá. Tavasszal egyébként az ide csak telelni érkezõ állatok visszaköltöznek Európa északabbi részébe, Lengyelország, Skandinávia térségébe.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!