2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Fogy az idõ: 40 ezer forintot is spórolhatunk az ingyenes készpénzfelvétellelForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-14 16:33:51
Egy hetük maradt azoknak, akik már februártól igénybe kívánják venni az ingyenes készpénzfelvételt, de még nem jelezték ezt bankjuknak.

Elsõ körben január 20-ig lehet igényelni a kedvezményt. Így már februártól díjmentes lehet az elsõ két készpénzfelvétel 150 ezer forintig. Sokan az utolsó napokra hagyják az ügyintézést, ezért a bankok nagy forgalomra számítanak. Aki a határidõt most elmulasztja, csak márciustól vehet fel díjmentesen készpénzt.

Sorra érkeznek az ügyfelek a bankfiókokba, sokan hagyták az utolsó napokra az ingyenes készpénzfelvétel igénylését. A számlatulajdonosok kétharmada az interneten keresztül igényelte a díjmentes pénzfelvételt. Az egyik banknál csaknem 80 ezren nyilatkoztak, ez az ügyfelek ötöde. A hétvégén, a határidõ közeledtével újabb rohamra számítanak.

Folytatódni fog, december elején, amikor ez a dolog megnyílt, akkor egy nagyobb lendülettel jöttek az ügyfelek, akár interneten, akár személyesen, és azt gondolom, hogy az utolsó hét, az szintén egy kicsit felfokozódik majd – nyilatkozta az UniCredit Bank kommunikációs igazgatója, Sipos József.

Február elsejétõl az élhet a havi kétszeri, maximum 150 ezer forintos, ingyenes készpénzfelvételi lehetõséggel, aki január 20-ig igényli ezt bankjánál. Ez azonban nem végsõ határidõ, a következõ hónapokban is lehet majd nyilatkozni. Az adott hónap 20-áig leadott igénylések után a következõ hónaptól vehetõ igénybe a kedvezmény.

Fontos:

- a díjmentes pénzfelvétel nem automatikus, tehát mindenképpen igényelni kell,

- egy számlához pedig csak egy személy nyújthat be nyilatkozatot,

- az elsõ két készpénzfelvétel bármelyik bank automatájából ingyenes lesz, viszont a postai terminálokra ez nem vonatkozik.

Az elemzõ szerint fontos, hogy tervezzünk elõre, hiszen egy harmadik vagy negyedik készpénzfelvétel már sokba kerülhet. Érdemes ezért egy összegben kivenni az egész hónapban szükséges összeget. Gergely Péter arra is figyelmeztet, hogy a díjmentes pénzfelvétel csak egy lehetõség. Akinek nincs szüksége készpénzre, fölöslegesen ne vegye ki a bankból.

A bankkártyás vásárlás még mindig a legtöbb banknál ingyenes, most csak azért mert hozzá tudunk jutni ingyen a készpénzhez nem jelenti azt, hogy otthon a párnacihában több százezer forintot kellene tartanunk, hiszen a betörõk a készpénzt szeretik a legjobban nincs is értelme otthon gyûjteni a pénzt – közölte Gergely Péter, a Bankráció.hu elemzõje.

Elemzõk szerint az ingyenes készpénzfelvétellel egy család akár 40 ezer forintot is megspórolhat évente.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!