2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Két keréken a határon és azon túl isForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-15 20:25:15
Kisebb megszakításokkal, de már az országhatárig tekerhetünk a magyar–román kerékpárúton.

Nyolcvanöt százalékban kész, de kisajátítási eljárás nehezíti a Berettyóújfaluból Nagyváradra vezetõ kerékpárút építését. Mint azt Demény Zsolt, a hivatal mûszaki irodájának beruházásért felelõs munkatársa megkeresésünkre elmondta: a Mezõpeterd–Biharkeresztes– Ártánd útvonalon ezidáig 32 ingatlan tulajdonosával nem sikerült megegyezni, velük kapcsolatban kisajátítási eljárás zajlik az épülõ kerékpárút miatt.

– Ezeken a szakaszokon ezért egyelõre nem végeztünk munkálatokat. A kivitelezést akkor tudjuk teljes hosszában megvalósítani, ha ezekre a területekre megkapjuk a ráhajtási engedélyt.


A román oldalon is épül

Az utat érintõ többi ingatlan birtokosával megállapodtunk, és adásvételi szerzõdést kötöttünk – fogalmazott a hivatal munkatársa.

A kisajátítási eljárás mellett régészeti ásatás és a természetvédelmi területtel kapcsolatos kivitelezési idõkorlátozás is akadályozta az építkezést.

– Berettyóújfalu közigazgatási területén a belterületi szakasz, illetve a Natura 2000 természetvédelmi terület találkozásánál hiányzik a kerékpárút. A többi településen a belterületi szakaszokat próbáltuk megépíteni, hogy a lakosságot minél kevésbé zavarja a kivitelezés, illetve, hogy ott télre ne maradjon balesetveszélyes munkaterület – hangsúlyozta Demény Zsolt. Mint hozzátette: a külterületi szakaszok itt is nagyrészt elkészültek, csak a kisajátítással érintett területek aszfaltozása nem történt meg.

– Jelenleg nem folynak munkálatok, mivel március közepéig nem lehet a fõút mellett dolgozni. A magyar oldalhoz hasonlóan a román részen is folyamatosan készül a kerékpárút, így nagy esély van rá, hogy nyár elejére teljes hosszában elkészülhet a nemzetközi bicikliút – fogalmazott a mûszaki iroda vezetõje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!