2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Tízezreket spórolhat évente a magyarok többségeForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-16 16:49:06
Eddig többen kérvényezik bankfiókban az ingyenes készpénzfelvételt, mint online. A bankok tapasztalata szerint az ügyfelek nagyobb része inkább a sorban állást választja, minthogy megismerkedjen az internetbankkal.

A bankoknak a készpénzfelvétel és a fiókos ügyintézés is sokba kerül. Ezeket a plusz költségeket végsõ soron mindenképp mi fizetjük meg. Úgy tûnik, hogy mégsem terjedt még el megfelelõen az internetes bankolás Magyarországon. Az ingyenes készpénzfelvételhez kapcsolódó kampány alatt a bankok ügyfeleinek csupán egyharmada adta be nyilatkozatát online.

Pedig! A sorban állás, utazás és megannyi bosszankodás helyett körülbelül 1 perc alatt intézhetnénk ezt el az internetbankban. Ahol ráadásul minden más is olcsóbb lenne és sokkal gyorsabb. Semmi szükség nem lenne egy olyan rezsicsökkentésre, amit elõbb utóbb úgyis mi fizetünk meg, ha spórolnánk a bankolás költségein és nem a bankfiókokban intéznénk az ügyeinket.

Sokat nyerhetnénk az internetbankkal

Internetbankon keresztül elintézhetjük utalásainkat, beszedési megbízásainkat rögzíthetjük, ellenõrizhetjük egyenlegünket és költésünket és a megtakarításainkat is leköthetjük. Mindezt sorban állás és idõpazarlás nélkül, biztonságosan.

Az is kiderül, hogy még a legolcsóbb bankszámla esetén is évi 6-7 ezer forintos plusz költséget jelent az, ha nem internetbankban intézzük el pénzügyeinket. Emellett még veszteségként könyvelhetõ el minden bankfiókban eltöltött perc és a le nem kötött betétek elmaradt kamata. Nem beszélve az utazás költségeirõl. Az egyre drágább sms értesítések is megspórolhatóak lennének, ha gyakrabban tudnánk ellenõrizni a számlánk egyenlegét. Erre az internet és a mobilbankban is lehetõségünk van.

Miért nem intézzük hát a pénzügyeinket az internetbankokban? Kezdjük legalább az ingyenes készpénzfelvétel igénylõlap leadásával, amihez még segítséget is nyújtunk:

Citibank Internetbank: Belépés után válasszuk az Ügyfélszolgálat/Írjon nekünk/Kérés küldése / Folyószámlák termékkategória (itt ki kell választani azt a fizetési számlát,amelyhez a díjmentességet kéri)/ Havi 2 db díjmentes,készpénzfelvételi nyilatkozattétel vagy visszavonás menüpontot.

Az Unicredit Banknál a nyilatkozat a következõképpen érhetõ el: Netbankon keresztül belépés, majd megbízások- új megbízások-nyilatkozat ingyenes készpénzfelvételrõl.

Az OTP Direkt-nél: Igénylések menüpont / Díjmentes készpénzfelvételi nyilatkozat / (nyilatkozat elfogadása) / Szla kiválasztása / IGÉNYLÉS / Megerõsítés

A Budapest Bank internetbankon belül az Igénylés menüpontban a Készpénzfelvételi nyilatkozat kiválasztásával elektronikusan lehet lépésrõl-lépésre kitölteni a nyomtatványt, kiválasztani a bankszámlát, el lehet fogadni a feltételeket, megtenni a nyilatkozatot, majd beküldeni a banknak.

Raiffeisen: Netbankba belépés után rögtön a Számlainformáció menüben megtalálható a Nyilatkozat menüpont.

Az FHB-banknál a Netbankban, a "Banki információk" menüpont alatt található a "Készpénzfelvételi nyilatkozat".

Az Erste Netbank ingyenes készpénzfelvétel nyilatkozat helye: Ügyfészolgálat/Személyes beállítások/Nyilatkozat az ingyenes készpénzfelvételre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!