2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Influenza – Hetvenhét százalékkal több az influenzaszerû megbetegedésForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-16 17:17:01
Magyarországon az elmúlt héten 77 százalékkal emelkedett az influenzaszerû megbetegedések száma, de az Országos Epidemiológiai Központhoz (OEK) járványról még nem érkezett jelentés, az influenzavírust pedig csak egy beteg szervezetében mutatták ki.

Az OEK szerdai jelentése szerint január 6. és 12. között mintegy tízezren fordultak orvoshoz influenzaszerû tünetekkel. Az országos járványküszöb heti tizenötezer beteg.

A betegek több mint 70 százaléka 15 és 69 év közötti. A legtöbb beteget a fõvárosban, Pest és Vas megyében, a legkevesebbet Jász-Nagykun-Szolnok és Veszprém megyében regisztrálták.

A második héten összesen 23 influenza-gyanús betegtõl származó légúti mintát vizsgáltak, egy mintában mutatták ki az influenza A(H1N1) vírus jelenlétét – olvasható az OEK jelentésében.

Szombaton az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az Európai Betegségmegelõzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentése alapján azt írta: az influenzaszerû tünetekkel orvoshoz fordulók légúti mintáiban az elmúlt 5 hétben egyre nagyobb arányban azonosították az influenzavírust. A 2014 elsõ hetére vonatkozó jelentések szerint Portugáliában már kiterjedt influenzajárvány van, helyi járványokról számolt még be Franciaország, Spanyolország, Svédország és az Egyesült Királyság.

Kiemelték azt is, hogy Magyarországon néhány héten belül várható a járvány, ezért még mindig nem késõ kérni a védõoltást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!