2024. április 24. Szerda, György.
 
Szja-bevallás: már postázza a nyomtatványokat a NAVForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-16 17:38:57
Címkék: Bihari hírek, szja, nav
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal idén elõször személyre szabottan küldi ki a borítékokat, így az csak olyan dokumentumokat tartalmaz, amelyre az adózónak valóban szüksége van.

Elkezdte a személyi jövedelemadó bevalláshoz szükséges nyomtatványok postázását a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A nyilatkozatok és információk már elérhetõk a NAV honlapján is. A bevallást természetesen az interneten és az ügyfélkapunk keresztül is meg lehet tenni. A legutóbbi szja-bevallást már az adózóknak csaknem negyede, majdnem egymillió ember az interneten küldte be.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal idén elõször személyre szabottan küldi ki a borítékokat, így az csak olyan dokumentumokat tartalmaz, amelyre az adózónak valóban szüksége van, így olcsóbbá és környezetbarátabbá teszi az adóhivatal mûködését. Fel fog tûnni, hogy a korábbi évekkel ellentétben nem mindenki kap vaskos csomagot, mindenki csak annyit kap amennyire szüksége van. Ez azt is jelenti, hogy akik elektronikus úton küldték be tavaly a bevallásukat, nem is kapnak papírt, csak információkat az ügyfélkapus tárhelyre – nyilatkozta Aszalós Andrea a NAV munkatársa.

A munkavállalók a munkaadójukkal is kitöltethetik az adóbevallásukat, errõl január 31-ig kell nyilatkozniuk. Lehetõség van a NAV segítségét is kérni a kitöltésben. Ha valaki ezt választja, február 17-ig postára kell adnia egy nyilatkozatot, és az adóhivatal elkészíti az egyszerûsített bevallását. Magánszemélyeknek legkésõbb május 20-ig kell elküldeniük az adóbevallásukat.

A NAV elõzõ évi statisztikái szerint 2012-ben Budapesten volt a legmagasabb az átlagjövedelem havi 220 ezer forinttal, a legjobban keresõ magyar pedig mintegy 5 milliárdos éves jövedelmet vallott be.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!