2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Külügyminisztérium: Katar fontos partner a nemzetközi kérdésekbenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-17 11:14:36
Martonyi János Dohában folytatott tárgyalásokat a katari miniszterelnök-belügyminiszterrel és az ország külügyminiszterével.

Katar a nemzetközi és regionális politikai színtér fontos szereplõje, Magyarország elismeri az ország nemzetközi konfliktuskezelésben játszott szerepét - közölte a Külügyminisztérium csütörtökön az MTI-vel azzal kapcsolatban, hogy Martonyi János tárcavezetõ Katarban tett hivatalos látogatást.

A külügyminiszter csütörtökön Dohában folytatott tárgyalásokat Abdullah bin Nászer bin Kalifa ász-Száni miniszterelnök-belügyminiszterrel és Kalid al-Attija külügyminiszterrel. A tárca közleményében kiemelték: a két külügyminiszter áttekintette a szíriai konfliktust, és reményét fejezte ki, hogy a Genf-2 konferencia segít a válság megoldásában.

Katarnak hatalmas a fizetõképes kereslete, komoly befektetõ a világ tõkepiacain - mutattak rá. Magyarország jó lehetõséget lát az együttmûködésre a mérnöki szolgáltatások, az energetika, a vízügy, az élelmiszer-biztonság és az egészségmenedzsment területén. A tárgyalásokon megegyeztek, hogy a magyar-katari gazdasági vegyes bizottság ülését februárban Budapesten tartják.
Katar érdeklõdik a rendõri együttmûködés iránt is, a közeljövõben belügyi delegációt küld a magyar fõvárosba - közölték.

Kitértek arra is, hogy Martonyi János a dohai Iszlám Mûvészetek Múzeumában szorgalmazta az együttmûködés elmélyítését a budapesti Iparmûvészeti Múzeummal. A 2022-es labdarúgó-világbajnokság házigazdája Katar lesz, és Magyarország kész részt venni az ezzel kapcsolatos infrastrukturális beruházásokban - olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!