2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Adományátadó ünnepség a Gróf Tisza István KórházbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-18 12:02:25
A Richter Egészségváros adományátadó ünnepségét tartották a berettyóújfalui kórházban az intézmény menedzsmentje, osztályvezetõ fõorvosai, dolgozói, valamint a Richter Gedeon Nyrt. képviseletében megjelent Dr. Schaff Erika, Dr. Soltész Enikõ és a polgármester, Muraközi István jelenlétében.

Halászné Szilágyi Gyöngyi ápolási igazgató az elõzményekrõl elmondta: tavaly szeptember 7-én tartották a Szent István téren az egész várost megmozgató rendezvényt, melynek során a gyógyszergyár által felajánlott kétmillió forint mellé még 3 millió 459 ezer 300 forint gyûlt össze a különbözõ szûrõvizsgálatokon, tanácsadásokon, egészségmegõrzõ programokon való részvétel következtében.

 

Kiderült: mintegy 2500-an vettek részt az egész napos rendezvényen, melyen olyan személyek is megjelentek, mint Kovács Ágnes olimpikon, Katus Attila aerobik edzõ. A nap olyan szempontból is sikeres volt, hogy 73 donortól vettek vért.

Az összegyûlt adományból egy csontsûrûségmérõ eszközt vásárolt a kórház.

Dr. Muraközi Zoltán fõigazgató nemcsak a gyógyszergyárnak mondott köszönetet, hanem Dr. Kóthi Csaba fõorvosnak is, akitõl az ötlet származott, hogy Berettyóújfaluba is hozzák el az egészségváros programot, melynek eredményeként az összes addigi – 13 – várost „lepipálták”, hiszen a legtöbb pénz Berettyóújfaluban gyûlt össze.

A Richter részérõl Dr. Schaff Erika szólalt fel, aki elmondta: szkeptikusak voltak, hiszen korábban csak nagy városokban fordultak meg, ám Berettyóújfalu csodálatos példát mutatott összefogásból, mozgósításból, s ezért mindenki büszke lehet városára, de legfõképpen önmagára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!