2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Vádemelési javaslat a sorozatbetörõkkel szembenForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-18 12:29:59
Címkék: Bihari hírek
Több debreceni családi házba is betört az az öt gyanúsított, akikkel szemben vádemelést javasolnak a rendõrök.

A nyomozás adatai szerint ismeretlen tettesek 2013. január 18-án 9 óra 15 perc körüli idõben egy debreceni családi háznak az ajtaját befeszítették és az ingatlanból több ékszert is eltulajdonítottak. A betörõk mûszaki cikkeket is összekészítettek azért, hogy elvigyék, azonban a szomszéd bejelentését követõen a helyszínre sietõ járõrök érkezése hallatán a betörõk azokat hátrahagyták és elszaladtak.

Az egyenruhások a négy menekülõ közül elfogták H. Sándort és K. Arnoldot. A két férfi zsebébõl a ruházatátvizsgálás során elõkerültek az ékszerek, amelyeket a rendõrök lefoglaltak.

A kapitányságra elõállított 31 és 24 éves hajdúszováti lakosokat a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, õrizetbe vették, majd kezdeményezték elõzetes letartóztatásukat, melyet a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

A Betörési Alosztály nyomozói adatgyûjtést és tanúkutatást hajtottak végre a kézre kerített betörõk társainak felkutatása érdekében. A rendõrök munkája 2013. március 13-án vezetett eredményre, amikor a Terrorelhárítási Központ mûveleti egységével közösen Hajdúszováton elfogták L. Csaba és O. Vilmos helyi lakosokat. A nyomozók a két férfit gyanúsítottként kihallgatták, õrizetbe vették és elõterjesztést tettek elõzetes letartóztatásukra, melyet a 38 éves L. Csaba vonatkozásában a Debreceni Járásbíróság elrendelt. A 35 éves O. Vilmossal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság.

A nyomozók az eljárás során felderítették, hogy a terheltek Debrecenben más családi házakba is betörtek, ahonnan elsõsorban készpénzt, mûszaki cikkeket és ékszereket loptak el.

Késõbb a beszerzett információk alapján a hatóság látókörébe került egy ötödik férfi is, aki a bûncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. Õt 2013. május 2-án szintén Hajdúszováton fogták el a rendõrök a Terrorelhárítási Központ segítségével. A 28 éves R. Jánost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, õrizetbe vették. A nyomozóhatóság kezdeményezésére a bíróság elrendelte a helyi lakos elõzetes letartóztatását.

A Debreceni Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya a gyanúsítottakkal szemben a lopás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!