2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Lépett az OTP: kemény válasz az ingyenes készpénzreForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-20 16:25:17
Lépett az OTP, feltehetõleg az ingyenes készpénzfelvétel miatt törölte több számlacsomag esetében is a készpénzfelvételhez kapcsolódó akcióit. Véleményünk szerint a Magyar Nemzeti bank még bele sem köthet a változásba, hiszen nem díjemelésrõl van szó, csupán egy akció eltörlésérõl.

Percekkel ezelõtt új hirdetmény került fel az OTP bank honlapjára, melyre az irományban szereplõ indoklás szerint "A Hirdetmény módosítására a lakossági számlacsomagokhoz kapcsolódó kedvezményes ATM készpénzfelvételre vonatkozó akció visszavonása" miatt került sor.

Pontosabban az történt, hogy a bank eddig több számlacsomag esetén is kínált kedvezményes 1-4 darab készpénzfelvételt. Ráadásul ezeknél maximális összeg sem volt megadva, így most elõfordulhat, hogy az ingyenes készpénzfelvétel elsõ napja után lesznek olyan ügyfelek, akik rosszabbul járnak. Ezeknél a kedvezményes készpénzfelvételeknél ugyan meg kellett fizetni a tranzakciós illetéket - 6 ezrelék -, de nem volt 150 ezer forintos felsõ limit.

Akinek a jelenlegi számlacsomagja 3-4 akciós készpénzfelvételt engedett meg és ezeket kisebb összegek kivételére használta. Költségeket tekintve még jelenthet különbséget a 150 ezer forintnál magasabb összegû készpénzfelvétel, hiszen csak eddig a limitig lesz teljesen díjmentes az ATM használat. A 151 ezredik forint már a bank díjszabása szerinti díjal vehetõ fel. Az körülbelül azt jelenti, hogy azok az ügyfelek, akik 150 ezer forintnál nagyobb összeget kénytelenek felvenni szinte semmit nem éreznek majd a pénzügyi rezsicsökkentésbõl.

Azzal sem nagyon vigasztalódhatnak a bank ügyfelei, hogy így legalább bármely automatából vehetnek fel pénzt, hiszen az OTP rendelkezik a legnagyobb magyarországi hálózattal, nem nehéz találni egy saját banki ATM-et.

Mi változik akkor pontosan?

A jelenleg igényelhetõ számlacsomagoknál 2014. február 1-ig a kedvezményes díj 0,6%/db saját banki ATM-bõl történõ készpénzfelvételeknél, az alábbiak szerint:

Tempó Számlacsomag - elsõ 2 db/hó kedvezményesen 0,6%
Junior Számlacsomag - elsõ 1 db/hó kedvezményesen 0,6%
Jump Számlacsomag - elsõ 2 db/hó kedvezményesen 0,6%
Net Számlacsomag - elsõ 2 db/hó kedvezményesen 0,6%
Prémium Plusz - elsõ 4 db/hó kedvezményesen 0,6%
Alap Számlacsomag - elsõ 1 db/hó kedvezményesen 0,6%

A Simple Szolgáltatáscsomagban jelenleg a "2 ATM csomag" választása esetén havi 2 db kedvezményes (díja 0,6%) készpénzfelvételt ad a bank, míg "5 ATM csomag" választása esetén havi 5 alkalommal kedvezményes (0,6%) a készpénzfelvétel OTP banki ATM-bõl. Ez 2014. február 1-tõl úgy fog változni, hogy a "normál" kedvezmény (2 alkalom / 150.000 Ft-ig díjmentesen) mellett további 2 illetve 5 alkalommal lehet kedvezményesen készpénzt kivenni OTP banki ATM-bõl (ha "2 ATM csomag" vagy "5 ATM csomag" van beállítva a Simple Szolgáltatáscsomaghoz).

A bank 2014. február 1-tõl az elsõ két készpénzfelvételi tranzakcióra és legfeljebb 150.000 forint összegig biztosítja a díjmentességet. Arra figyelnünk kell, hogy ne lépjük túl ezt a keretet, mivel a 150.000 Ft-ot meghaladó összegre a bank normál díjszabása érvényes, ami a jelenleg érvényes hirdetmény szerint saját ATM-bõl történõ készpénzfelvétel esetén 61 Ft + 1,21%. idegen ATM-bõl pedig 1 124 Ft - hívja fel a figyelmet a BankRáció.hu, ahol te is megtalálhatod a legolcsóbb számlacsomagot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!