2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Kereskedtek a droggalForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-20 17:45:44
Címkék: Bihari hírek
Akció volt Debrecenben. A Terrorelhárítási Központ munkatársai és a rendõrök négy férfit fogtak el a városban.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Felderítõ Osztálya új pszichoaktív anyaggal visszaélés bûntett, teljesítményfokozó szerrel visszaélés bûntett és más bûncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást F. Gergõ Péter és G. Zoltán ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. január 17-én 5 óra körüli idõben a két férfi egy debreceni sportpálya mellett kábítószergyanús anyagot adott el egy létavértesi és egy görbeházi lakosnak, akik ezután gépkocsijukkal elhajtottak a helyszínrõl.

Az egyenruhások a vásárlók után sietettek, akiket Debrecen határában elfogtak és a megyei rendõr-fõkapitányságra elõállítottak, ahol a nyomozók új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 37 éves N. Miklóst és a 46 éves Sz. Csabát. Õk az eljárás során szabadlábon védekezhetnek.

Az összehangolt akció keretében a nyomozók az eladók után mentek a kézre kerítésük érdekében. Mivel az eljárás során információ merült fel arra, hogy a két kereskedõ közül az egyik lõfegyverrel rendelkezhet, ezért õket a Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett mûveleti egysége aznap 5 óra 40 perc körüli idõben fogta el a Csapó utcában. A fõkapitányságra elõállított 32 éves F. Gergõ Pétert és a 25 éves G. Zoltánt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd bûnügyi õrizetbe vették, egyben elõterjesztést tettek a két helyi terjesztõ elõzetes letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsítottaknál talált fehér porról a szakértõi vizsgálat megállapította, hogy pszichoaktív anyag.

Velük szemben a további eljárást – igazságügyi szakértõ bevonásával – a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!