2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Irányítótoronynak ütközött egy utasszállító gépForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-08-04 14:20:55
Feltehetõen a heves esõ, és az erõs szelek miatt csúszott le a pályáról.

Leszállás közben lecsúszott a kifutópályáról, és egy használaton kívüli irányítótoronynak ütközött egy thaföldi szigeten a Bangkok Airways nevû thai légitársaság repülõgépe kedden - közölte a cég szóvivõje.

 

11,51 Meghalt a balesetet szenvedett thai repülõgép pilótája

Meghalt annak a thaiföldi repülõgépnek a pilótája, amely kedden leszállás közben kicsúszott a kifutópályáról, és egy régi irányítótoronynak ütközött egy thaföldi szigeten - közölte a thaiföldi polgári légiközlekedési hatóság vezetõje. Az esõs idõben történt balesetben tíz ember sérült meg.

A gépen 68 utas volt. A repülõgép pilótája meghalt, és eddig tíz sérültrõl érkezett jelentés - közölte a légiközlekedési hatóság vezetõje a thai televíziónak nyilatkozva. Egyik utas sérülese sem súlyos. Egy thai rendõrezredes elmondása szerint 68 utas volt a hetven férõhelyes gépen, és a sérültek közül többen a lábukat törték.

A Bangkok Airways nevû thai légitársaság Krabi városából indult gépe helyi idõ szerint délután két óra után érkezett meg Samui sziget repülõterére, ahol feltehetõen a heves esõ, és az erõs szelek miatt csúszott le a pályáról. A repülõ egy használaton kívüli régi irányítótoronynak ütközött, de nem gyulladt ki. A gép orra viszont összetört.

10,51

A Krabi városából indult gép helyi idõ szerint délután fél háromkor érkezett meg Samui sziget repülõterére, ahol feltehetõen a heves esõ, és az erõs szelek miatt lecsúszott a pályáról. A gép egy használaton kívüli régi irányítótoronynak ütközött, de a thai médiában megjelent információkkal ellentétben nem gyulladt ki - közölte egy helyi tisztségviselõ.

A gépbõl az összes utast sikerült evakuálni, akik közül néhány megsérültek - közölte a Bangkok Airways szóvivõje az AFP francia hírühgynökségnek nyilatkozva. A sérültek pontos számát a szóvivõ nem közölte. Halottakról egyelõre nem érkeztek jelentések.

A helyi médiában negjelent információk szerint a gépen hetven ember volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!