2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Magyar szakember az európai távközlési szabályozási intézmény élénForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-26 18:54:20
Az Európai Parlament (EP) ipari, kutatás- és energiaügyi bizottsága meghallgatta Ignéczi Lászlót, az európai országok nemzeti távközlési szabályozó testületeit összefogó ernyõszervezet (Body of European Regulators for Electronic Communications, BEREC) új elnökét - közölte csütörtökön Herczog Edit szocialista EP-képviselõ, aki szerint a bizottság tagjai személyesen is meggyõzõdhettek arról, hogy felkészült és tapasztalt vezetõ nyerte el a kinevezést.

A testületet 2009-ben hívta életre az uniós távközlési reformcsomag. Feladata az egységes belsõ piac megteremtésének és hatékony szabályozásának támogatása, a nemzeti szabályozó testületeknek és az uniós intézményeknek szakértõi segítség nyújtása. Vezetõjét nyílt pályázat útján választják ki. "Nagy öröm (...) hazánk számára, hogy magyar szakember vezeti a jövõben az uniós testületet" - emelte ki Herczog Edit.

Mint arról az EP-képviselõ beszámolt, a szerda esti bizottsági meghallgatáson egyértelmûvé vált, hogy "a magánszférában és a közigazgatásban egyaránt tiszteletre méltó eredményeket elért új vezetõvel a testület hatékonyan részt tud vállalni a közeljövõ sürgetõ feladataiban". Herczog felhívta a figyelmet arra, hogy távközlés területen évek óta folyik a ma még tökéletlen egységes belsõ piac kialakítása, amitõl hatalmas gazdasági elõnyöket remélhet az unió minden tagállama.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!