2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Módosul a nemzeti fizetési rendszerrõl szóló kormányrendeletForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-26 20:03:34
Módosul a nemzeti fizetési rendszerrõl szóló kormányrendelet, amely a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által felszámított tranzakciós díjak mértékét szabályozza, a tervezet szerint egyéni ügyfeleknek parkolás esetén tranzakciónként 50 forint, autópálya-matrica vásárlása esetén pedig a korábbi 80 helyett 50 forint úgynevezett kényelmi díjat kellene fizetniük.

A viszonteladóknak parkolás esetén 40 forintot, autópálya-matrica vásárlásakor pedig 37 forint 50 fillért kellene fizetniük - az errõl szóló kormányrendelet módosításának tervezete a kormany.hu-n jelent meg, és január 30-áig lehet véleményezni.

Az Országgyûlés még 2011 decemberében döntött az egységes mobilfizetési rendszer kialakításáról, az elfogadott jogszabály sarkalatos törvénynek minõsül. A kormány 2012 év végén fogadta el a részletszabályokat tartalmazó rendeletet, amely tavaly nyáron módosult úgy, hogy a rendszer informatikai infrastruktúráját az elektronikus útdíjfizetés rendszerének továbbfejlesztésével kell kialakítani.

A rendszer - amelyet az állami tulajdonú Nemzeti Mobilfizetési Zrt. valósít meg - 2013. szeptember 30-án indult volna, de 2014. július 1-jére halasztották az indulást. A nemzeti mobilfizetési rendszer a parkolás és az autópályadíj-fizetés lehetõségével, valamint közlekedési jegy értékesítésével indul el.

A kormany.hu-n található módosítási tervezet szerint a nemzeti mobilfizetési szervezet valamennyi ügyfél számára Magyarország egész területén biztosítja a központosított mobilértékesítésû szolgáltatások megvásárlásának lehetõségét a nemzeti mobilfizetési rendszer útján. A rendelet a fizetendõ díjakon túl tartalmazza többek között a nemzeti mobilfizetési szervezet feladatait és az elszámolás módját.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!