2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Sikeres az új babakötvényForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-01-26 20:24:55
Sikeres és népszerû az új babakötvény, mert a családok jó befektetésnek tartják – mondta a Híradónak a nemzetgazdasági miniszter. A program indulása, december 1-je óta 10 ezer új Start-számlát nyitottak, így egyharmaddal nõtt a kötvénytulajdonosok száma.

Hétfõn nyitott start számlát gyermekei számára Laura, és már meg is kapták a kötvényeket. A négygyermekes család azért élt a lehetõséggel, mert úgy gondolják, hogy a babakötvény egy jó befektetés.

„Utánanéztem és ez a legmegtérülõbb befektetési forma a gyerekek számára, így lesz egy biztos megtakarításuk nagykorukra” – nyilatkozta Pappné Orbán Laura csütörtökön a Híradónak.

Sikeres és népszerû az új babakötvény – állapította meg a Híradónak a nemzetgazdasági miniszter. Egyre több család dönt úgy, hogy Start-számlát nyit gyermekei számára. A program indulása, vagyis tavaly december eleje óta 10 ezren váltottak babakötvényt és megduplázódott a számlákon elhelyezett összeg is.

„Ez azt jelenti, hogy összességében most már több mint 4 milliárd forint van ezeken a számlákon. Az állam támogatja családbarát intézkedésként, hogy ezen számlák kamatozása kedvezõbb legyen: adókedvezmény jár hozzá és állami támogatás is. Összességében tehát a szülõk vagy majd a szülõk által nyitott számlák kedvezményezettjei, a felnövõ gyerekek járnak jobban” – fogalmazott Varga Mihály.

A babakötvény infláció feletti 3 százalékos kamatot garantál, emellett az állam akár évi hatezer forinttal gyarapítja az összeget. Havi ezer forintos befizetés mellett 600 ezer, ötezer forintos befizetés mellett pedig akár 2,5 milliós megtakarítást is jelenthet az újszülött gyerekeknek, mire 19 évesek lesznek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!