2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
A kultúra napját köszöntötték KonyáronForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-28 16:56:38
A település kitüntetését is átadták az ünnepségen.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából január 24-én ünnepi mûsorral fogadták a közönséget a konyári mûvelõdési házban. Ennek részeként köszöntõbeszédet mondott Kocsis Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyûlés alelnöke és a település polgármestere, dr. Fülep László. Az ünnepi eseményen adták át a „Konyárért” Kitüntetõ Címet Varga Lajosné Katona Klárának, aki Konyáron 1972-tõl 2013-ig, nyugdíjba vonulásáig védõnõként tevékenykedett.

„Varga Lajosné Klárika Konyáron 1972 tavasza óta volt a konyári anya, nõ, a csecsemõvédelem kiemelkedõ személyisége” – mondta róla dr. Fülep László.

Az ünnepi programban fellépett a derecskei Bocskai István Általános Iskola és AMI rézfúvós triója Fazakas Árpád zenepedagógus vezetésével, a Konyári Pávakör és a Derecskei Táltos Dráma és Musical Társulat. „Csak tiszta forrásból” címû kultúra-napi mûsorukat Nádházi-Tálas Csilla, a színtársulat vezetõje állította össze. A produkciót nagy érdeklõdéssel fogadták a meghívott vendégek és a közönség is. Az ünnepi mûsort pezsgõs koccintás zárta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!