2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Megkezdte munkáját az operatív törzsForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-02 16:00:20
Csütörtökön megkezdte munkáját a kormány ukrajnai válsággal kapcsolatos döntéseinek elõkészítése érdekében létrehozott operatív törzs - közölte a Belügyminisztérium (BM) csütörtökön az MTI-vel.

Az ukrán belpolitikai helyzet elemzése után Orbán Viktor miniszterelnök utasítására felállt operatív törzs a közremûködõ állami szervek és más szervezetek tevékenységét hangolja össze. A kormány az operatív törzs álláspontja alapján, ha szükséges, újabb kérdésekben határoz. A Belügyminisztérium közleményében arra is kitért: "Magyarország felkészült arra, hogy az ukrajnai helyzet esetleges kedvezõtlen alakulása következtében kialakuló migrációs hullámot megfelelõ hatékonysággal kezelje".

Orbán Viktor szerdán késõ este Budapesten, a visegrádi országok kormányfõinek közös sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az ukrajnai helyzet miatt operatív törzs létrehozására kérte Pintér Sándor belügyminisztert, és szerdán arra utasította, "készítse fel az országot arra a helyzetre, hogyha Ukrajnában a dolgok nem a kedvezõ kibontakozás irányába mutatnak".

Hangsúlyozta: "az Ukrajnával kapcsolatos európai viták többé nem arról szólnak, hogy merre is orientálódik Ukrajna, ki van börtönben és ki nincs, kiengednek-e onnan egy volt miniszterelnököt (...) ezek továbbra is fontos kérdések, de a dolgok most komolyabbra fordultak, mindaz, ami Ukrajnában történik, az a mi határaink mentén történik". Hozzátette: ezért volt szükség a szerda esti egyeztetésre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!