2024. április 24. Szerda, György.
 
Százak az egészségnapon FöldesenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-05 10:54:05
Sok érdeklõdõt vonzott a Földes Nagyközségi Népfõiskolai Egyesület Szívünk Napja címmel február elsején megszervezett egészségnapja.

A Karácsony Sándor Közösségi Házban Dr. Varga István a DE Klinikai Központjának adjunktusa elõadásában a szív és érrendszeri betegségek megelõzésével kapcsolatos feladatokat, a kezelés és gondozás kérdéseit elemezte.

Elõadását követõen 12 civil szervezet és közösség ötfõs csapata vívott- a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola csapatának gyõzelmét hozó szív-tusát. A szívvel kapcsolatos játékos egészségügyi, zenei, irodalmi vetélkedésbe Berettyóújfalu és Nagyrábé népfõiskolai csapatai is beneveztek.

 

A kora estig tartó szív-tusa alatt több generáció élénk érdeklõdése kísérte a különbözõ egészségügyi szûrõvizsgálatokat. Az egészségnap zárásaként Fazekasné Balogh Piroska tartott Chi Kung aktivizáló bemutatót.

A szombati egészségnap a Népfõiskola Civil- Egészség- Híd címû egy éves programjának részeként a nagyközség lakosságának egészségben töltött évei számának növelését szolgálta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!