2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Fegyverarzenált foglaltak le BorsodbanForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-08-06 17:36:24
Több tucat gépkarabélyt, kézigránátokat, lángszórót és céltáblákat találtak egy tanyán.

Harcászati segédeszközök, köztük céltáblák is elõkerültek. Nem tudni, hogy az ügynek van-e köze a romák elleni támadássorozathoz.

Lõfegyverrel való visszaélés indult eljárás több ember ellen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Az egyik gyanúsítottnál május 11-én egy közúti ellenõrzés során szabálytalanul hatástalanított gépkarabélyt, késõbb a lakásán éles lõfegyvert és hozzá tartozó tárakat találtak. Házkutatást tartottak egy Borsod megyei tanyán is, ahol elõkerült további 32 hasonló gépkarabély, egy lángszóró, valamint számos haditechnikai eszköz és lõszer.

A szakértõk megállapították, hogy a gépkarabélyokat - egy kivétellel - nem az elõírásoknak megfelelõen hatástalanították, így azok különösebb szakértelem nélkül élessé alakíthatóak, tehát lõfegyvereknek minõsülnek.

Szerdán újabb házkutatást tartottak, további 28 gépkarabélyt, 32 különbözõ kaliberû éles lõszert, két kézigránátot, egy páncéltörõ gránátot, valamint nagy mennyiségû fegyveralkatrészt foglaltak le. A lefoglalt fegyverek és lõszerek szakértõi vizsgálata folyamatban van.

Harcászati ruházatok, segédeszközök, felszerelések, valamint kiképzési és oktatótáblák is elõkerültek - olvasható a közleményben.

Horváth Lajos alezredes az NNI fõosztályvezetõje az MTI-nek arra a kérdésére, hogy ennek az ügynek van-e köze a romák elleni támadássorozathoz, mint ahogyan az több kelet-magyarországi hírportálon megjelent, azt mondta: jelenleg nem áll rendelkezésre információ errõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!