2024. április 19. Péntek, Emma.
 
2020-2022-re épülhet meg az M4-es autópálya Cegléd és Budapest közöttForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-06 21:01:08
A tervek alapján 2020-2022-re épülhet meg az M4-es autópálya Ceglédet Budapesttel összekötõ szakasza, melyet várhatóan saját költségvetésébõl kell majd finanszíroznia a magyar államnak jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelõs államtitkára kedden, egy Abonyban tartott sajtótájékoztatón.

Völner Pál hangsúlyozta: a 111 milliárd forintból Abony és Fegyvernek között mintegy 30 kilométer hosszon kezdõdõ kivitelezés mellett az M4-es autópálya további részének elõkészítését is folytatja a kormány.

Jelezte: elõbbi beruházásnál elképzelhetõ, hogy a közelmúltban bejelentett vizsgálatot követõen az eredetinél alacsonyabb támogatási intenzitást állapít meg az Európai Unió, ám ez nem lesz akadálya a projekt megvalósításának. Rámutatott: az M4-es autópálya építésének kérdésével 2010 óta küzd” a kormány.

A Ceglédet Budapesttel összekötõ szakasz megépítését nehezíti, hogy a közép-magyarországi régióhoz tartozó Pest megye hátrányban van az uniós pályázati támogatások elosztásánál – közölte az államtitkár, aki szerint az M4-esnek ezt a részét várhatóan tisztán állami forrásból kell megépíteni.

A térséget érintõ további gyorsforgalmi úthálózat-fejlesztésekrõl szólva kifejtette: 2015 végéig elkészül az leendõ M4-M8 autópályák abonyi csomópontja, míg az M8-as kecskeméti elkerülõjének megvalósítása már folyamatban van, és jövõre ugyancsak befejezõdik. A gazdasági szempontból kiemelt jelentõségû Kecskemét-Szolnok összeköttetésrõl a közeljövõben várható döntés – tette hozzá.

Emlékeztetett: fontos eredmény, hogy az Abonyt Újszásszal összekötõ út felújítása nemrégiben elkészült, és a mostani, 34 milliárdos program keretében további mintegy 60 kilométernyi alsóbbrendû utat korszerûsítenek Pest megyében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!