2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Csomagautomatákat tesztel a Magyar PostaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-10 13:28:05
Csomagautomaták tesztelését kezdte meg a Magyar Posta Zrt. tíz fõvárosi és huszonöt vidéki helyszínen; a fejlesztés végére az automatáknál bankkártyával is lehet majd fizetni, így a csomagfelvétel mellett csomagfeladásra, valamint az utánvételes csomagok átvételére is lehetõség lesz - közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

A Magyar Posta az e-kereskedelem folyamatos bõvülésére és ezzel párhuzamosan a csomagküldési piac növekedésére számítva a piac legjelentõsebb szereplõjévé kíván válni. A vállalat ennek érdekében a nemzetközi irányokat követve, ugyanakkor a hazai futárcégek közül elsõként, csomagautomatákat állít üzembe.

A tesztidõszak várhatóan áprilisig tart, ezt követõen használhatják majd az ügyfelek az automatákat. A fejlesztés végére - várhatóan júniusra - az automaták alkalmasak lesznek a POS terminálokon keresztül történõ bankkártyás fizetésre is.

A Magyar Posta az elmúlt idõszakban már rugalmasabbá tette a küldeményátvételt, hiszen a postafiók hálózat mellett ma már 125 Mol Posta Ponton is átvehetõek a csomagküldemények, a legtöbb helyen a nap 24 órájában - áll a közleményben. A hagyományos, háznál történõ kézbesítés mellett az alternatív átvevõpontok népszerûségét mutatja, hogy a csomagok egynegyedét már ilyen pontokon kézbesíti a Posta.  A Magyar Posta 2013-ban, minden eddigi rekordot megdöntve, 11,5 millió csomagküldeményt kezelt, több mint 10 százalékkal többet, mint 2012-ben.

A csomagautomatákat a tíz fõvárosi helyszín mellett Gödöllõn, Érden, Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon, Egerben, Tatabányán, Szombathelyen, Veszprémben, Sopronban, Gyõrben, Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Pécsett, Szekszárdon, Székesfehérváron, Kaposváron, Szegeden, Békéscsabán és Kecskeméten teszteli a Posta, néhány nagyvárosban 2-2 automatát is üzembe helyeznek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!