2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Segélyhívókampány jöhetForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-12 18:08:27
Címkék: Bihari hírek, 112
Brüsszel azt tervezi, hogy kampányt indíttat a tagállamokkal a 112-es segélyhívó népszerûsítésére.

Az Európán belül bárhonnan bármikor ingyenesen hívható 112-es segélyhívó szám megismertetésére tájékoztatási kampányt javasol az unió tagállamainak az Európai Bizottság - derül ki a testület keddi közleményébõl.

A bizottság az Eurobarométer egyik kutatásának nemrég közzétett eredményére hivatkozik, és megállapítja, hogy bár évek óta folynak erõfeszítések a 112-es segélyhívó szám megismertetésére, továbbra is csak az uniós polgárok fele van tisztában ezzel a lehetõséggel, ezért Neelie Kroes, a bizottság digitális ügyekért felelõs tagja levelet írt a tagállamok kormányainak, tegyenek további lépéseket, hogy minél többen értesülhessenek errõl a lehetõségrõl.

Aggasztónak tartom, hogy az emberek nem tudnak egy ilyen alapvetõ szolgáltatásról, a tagállami kormányok pedig nem tesznek többet, hogy tájékoztassák õket - idézi a bizottság közleménye Kroest.

Február 11. - vagyis angol dátumozás szerint 11-2 - az úgynevezett európai 112 nap, az Európai Bizottság pedig ezt igyekszik megragadni annak szolgálatában, hogy az Európai Unió minél több polgára értesülhessen a segélyhívó szám létezésérõl. A 112-es számot az Európai Gazdasági Közösség Tanácsának határozata alkotta meg, még 1991-ben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!