2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Több mint kétezer gyermek tanulhat úszniForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-02-13 19:24:27
A tanuszodaprogram elsõ két létesítménye Derecskén és Tokajban valósul meg.

Feszített víztükrû, vízforgatós, állítható mélységû uszoda épül Derecskén – jelentette be szerdán Bakó István, a település polgármestere, valamint Vitányi István országgyûlési képviselõ. A létesítmény építésérõl lapunk is hírt adott, érdeklõdésünkre azonban konkrétumokkal még nem tudott szolgálni a városvezetõ.

Bakó István a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, évtizedes álom teljesül Derecskén. Kiemelte: a tanuszoda Konyár, Tépe és Sáránd igényeit is figyelembe véve több mint kétezer gyermeknek teremti meg az úszás lehetõségét.

Vitányi István hangsúlyozta: a kormány célja a mindennapos testnevelés bevezetésével és az uszodaépítések támogatásával az, hogy a jövõ nemzedéke egészségesebben éljen, s emellett az úszás utánpótlása is erõsödjön.

A derecskei létesítmény két medencébõl, egy nagyobb 1,9 mélységû 25 méteres és egy 8×12 méteres tanmedencébõl áll majd, amelyhez kiszolgálólétesítmények és öltözõk is tartoznak. A komplexum regionális szintû versenyek megrendezésére is alkalmas lesz. A derecskei beruházás költsége százhatvanmillió forint, és valószínûleg 2014 végére készül el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!