2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókbanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-14 18:34:22
A Tisza-parti városban uniós támogatással megvalósuló, 30 milliárd forintos költségvetésû, villamos- és trolibuszvonalak fejlesztését, valamint jármûvek beszerzését is magában foglaló tömegközlekedés-fejlesztési program egyik eleme az utastájékoztató rendszer.

Elindult a több mint száz szegedi busz-, villamos- és trolibuszmegállóban kialakított utastájékoztató-rendszer tesztüzeme - tájékoztatta a tömegközlekedés-fejlesztési projektet koordináló Szeged Pólus Nonprofit Kft. kommunikációs fõmunkatársa pénteken az MTI-t.

Nemes Szilvia közölte, az utasok a kijelzõkön eleinte a tesztüzem feliratot és a pontos idõt láthatják, a berendezések az utazási információkat a tervek szerint áprilistól jelzik majd.

A 391 millió forintos összköltségvetésû részprojektben fejlesztik a közlekedéshez kapcsolódó informatikai rendszereket. Korszerûsítik a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) diszpécserközpontját, 119 jármûre fedélzeti kommunikációs egység kerül, az SZKT összes jármûvét ellátják kijelzõkkel, két forgalmas helyen kialakított érintõképernyõs webterminál segítségével útvonalat lehet majd tervezni.

A legforgalmasabb 21 csomópontban olyan berendezésekkel egészítik ki a jelzõlámpákat, melyek elõnyben részesítik a tömegközlekedési jármûveket.

A fejlesztéseket a Delta Systems Kft. végzi.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!