2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Választás 2014: gyorsan gyûlnek az ajánlásokForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-19 13:52:29
A Fidesz már hétfõn összegyûjtötte mind a 106 körzetben a jelöltállításhoz szükséges aláírások többszörösét. A párt minden idõk legsikeresebb ajánlás-gyûjtésének értékeli a mostanit. A baloldali pártszövetség kedden közölte, hogy az összes egyéni választókerületben sikerül jelöltet állítaniuk, és azt, hogy a szükségesnél jóval több aláírás gyûlt össze.

A pártaktivisták már hétfõn kora délután megkezdték az aláírások gyûjtését az országban. Az ajánlóíveket az utcákon és a pártirodákban is alá lehet már írni egészen március 3-áig.

A Fidesz-KDNP mind a 106 választókerületben összegyûjtötte a szükséges számú ajánlásokat. Volt olyan kerület, ahol a jelöléshez szükséges 500 aláírás tízszerese gyûlt össze egyetlen nap alatt - számolt be róla a Fidesz kommunikációs igazgatója. Kocsis Máté szerint szerdán már az országos lista állításához szükséges iratokat is leadhatják. Ezen számok ismeretében elmondhatjuk hogy a Fidesz történetében az eddigi legsikeresebb és leggyorsabb ajánlásgyûjtés történt - tette hozzá.

A baloldali pártszövetség kedden délután közleményben jelentette be: pártjaiknak az összes egyéni választókerületben sikerül jelöltet állítaniuk. Azt írják: a szükségesnél jóval több aláírás gyûlt össze, és szerintük az sem akadályozta meg a sikert, hogy több jelöltjük hibás ajánlóívet kapott a választási irodától. A közleményt Mesterházy Attila mint az Összefogás miniszterelnök-jelöltje írta alá.

Közben Szepessy Zsolt az Összefogás Párt elnöke ismét tiltakozott, amiért szerinte az összefogás név használatával az újrahasznosított baloldali pártok folyamatosan megtévesztik a választókat. Hozzátette: megnehezíti munkájukat hogy el kell magyarázniuk a választóknak: õk nem a Gyurcsány Ferenc féle szövetséghez tartoznak.

A Jobbik kedden délelõtt közölte, hogy Vona Gábor már hétfõn, az elsõ napon összegyûjtötte a szükséges aláírásokat. A párt elnöke, aki a Heves megyei Gyöngyösön indul egyéni jelöltként, már kedden reggel - a Jobbik szerint az egész országban az elsõk között - leadta ajánlásait a helyi választási irodában.

A Szociáldemokraták kedden azt közölték, hogy az eddigi tapasztalataik szerint jó döntés volt az önálló indulás. Schmuck Andor pártelnök arról számolt be az MTI-nek, hogy jelöltjeiket a vártnál jóval nagyobb támogatás fogadta az ajánlások gyûjtésének indulásakor.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!