2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Országos roadshow-t tart a Magyar Nemzeti KereskedõházForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-20 08:02:37
A Magyar Nemzeti Kereskedõház (MNKH) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával(MKIK) együttmûködve 23 helyszínen országos export-tanácsadási roadshow-t tart - jelentette be Kerekes György, az MNKH vezérigazgatója kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A március végéig tartó országos rendezvényen minél több vállalkozáshoz szeretnének személyesen is eljutni, a roadshow-n az elméleti ismeretek továbbítása mellett a személyes konzultációra helyezik a hangsúlyt - tette hozzá. Jelenleg a NMKH ügynöki közremûködésével 100 milliárd forint nagyságrendû magyar export van kilátásban, amelybõl becslések szerint az elsõ félévben 50 milliárd meg is valósul, a második félévben pedig ez tovább növekszik.

Kerekes György elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedõház tavaly októberben indította az exportképes cégeket összefogó partneri programját. A programban való részvétel díjmentes, mindössze egy regisztrációra van szükség.

A vezérigazgató elmondta, céljuk az, hogy az idén további kereskedõházak nyíljanak, s közremûködésükkel mintegy 400 millió euró értékû export valósuljon meg. A célországok között szerepel Ukrajna, Grúzia, Macedónia, Montenegró, Szingapúr, Vietnam, Algéria, Kuvait, Ghána, Brazília és Mexikó. Azt szeretnék, ha az idén év végére húsz országban lennének jelen kereskedõházaik révén, szemben a tavaly év végi nyolccal - tette hozzá.

Kérdésre válaszolva Kerekes György elmondta, hogy piacorientált cégként, a tavalyi alapítás után, a hármadik év végére kívánnak önfenntartóvá, nyereségessé válni, a társaság költségvetési támogatás nélkül mûködik. Az ügynöki díjuk egyszámjegyû, minden esetben a szerzõdött partnerekkel egyedileg állapítják meg, tekintettel az adott ágazat piaci lehetõségeire - mondta.

Dunai Péter, az MKIK fõtitkára hangsúlyozta, hogy a kamara külgazdasági stratégiájában is megjelenik a keleti piacnyitás fontossága az európai és a Kárpát-medence térsége mellett, ezt a kamara szervezeti felépítése is tükrözi, köztük a tagozati rendszere révén.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!