2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Árvíz - Elhúzódó tetõzés után apad a Rába KörmendnélForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-20 09:12:33
Hosszabban elnyúló tetõzés után erõteljes apadásnak indult a Rába vízszintje Körmendnél - tájékoztatta az MTI-t a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetõje.

Gaál Róbert közlése szerint az árvízvédelmi fokozatot már kedden este visszaminõsítették másodfokra, a reggeli órákra pedig már mintegy 60 centiméternyit apadt a 443 centiméteres tetõzéshez képest, kedden délelõtt 10 órakor pedig már csak 359 centimétert mértek, így a készültséget elsõfokúra mérsékelték.

A vízügyi igazgatóság szakemberei szerint a Csörnöc völgyében lévõ víz szintje is erõsen apad, számításaik szerint szerda 15 óra körül már csak 300 centiméteres vízszint várható a térségben.

A Rábán levonuló árhullám elhúzódó tetõzését a szerda délutáni órákra Rum és Kám térségében várják 150-160 centiméteres vízszint mellett, Sárvár térségét pedig várhatóan az esti órákra éri majd el, ahol intenzív vízállás növekedés várható 250-270 centiméter közötti tetõzéssel.

Gaál Róbert szerint a Gyöngyös, Répce, Pinka vízfolyások teljes szakaszán apadás figyelhetõ meg, szavai szerint a vízügyi igazgatóság gátõrei és mûszaki szakemberei a helyszíneken továbbra is éjjel-nappal folyamatosan védekeznek, fokozott járõr- és figyelõszolgálatot tartanak.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivõjének szerda déli tájékoztatása szerint továbbra sem lehet közlekedni Vasegerszeg és Nagygeresd közötti mellékút mintegy 1,4 kilométeres szakaszán, valamint változatlanul teljes útzár van érvényben Molnaszecsõd és Döröske között, a Pinkamindszent és az országhatár közötti útszakaszt viszont a reggeli órákban már megnyitották.

Hozzáfûzte: a részleges korlátozások száma csökkent, így már csak Apátistvánfalva és Kétvölgy, Nádasd és Halogy, valamint Csörötnek és Vasszentmihály települések között van érvényben útszûkület.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!