2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Négyszer gyorsabb netet tervez a kormány minden háztartásbaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-24 08:36:44
"Négy éven belül minden magyar háztartásban szélessávú vagyis rendkívül gyors internetelérés lesz" - ezt Orbán Viktor azután jelentette be, hogy a kormány nevében partnerségi megállapodást kötött a Magyar Telekom német fõtulajdonosával. Az M1 Híradó kormányközeli forrásból úgy értesült, hogy az egész országot érintõ beruházás költsége elérheti az 1 milliárd eurót.

Nagyok a területi különbségek, de az átlagos magyar internetsebesség az uniós átlagnál így is nagyobb, sõt a 27. legjobb a világon. A tervek szerint azonban négy éven belül a mostaninál is négyszer gyorsabb lehet itthon az internet.

- Reális, kézzelfogható közelségbe került az esély, hogy a magyar gazdaság legyen Európa egyik legmodernebb, legjobb telekommunikációs infrastruktúrával rendelkezõ, következésképpen legmodernebb gazdasága - mondta a miniszterelnök azt követõen, hogy partnerségi megállapodást írt alá a Deutsche Telekommal.

Orbán Viktor kijelentette: a megállapodás révén a 2020-as uniós célnál korábban lehet gyors internet a magyar családoknál.

- A vállalt befektetéseknek köszönhetõen azt az állapotot, hogy minden magyar háztartásban legyen szélessávú internet, Magyarország 2018-ra el fogja érni - tette hozzá a kormányfõ.

A Deutsche Telekom vezérigazgatója szerint a beruházás komolyan támogatja a magyar gazdaság versenyképességét.

- Magyarországi jelenlétünk többet jelent egy egyszerû befektetésnél. Több szolgáltatásunk európai központja is itt van, és számos fejlesztésünkben létfontosságú szerep jut a magyar szakembereknek - mondta Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója.

Az egész országot érintõ beruházás az M1 Híradó információi szerint akár egymilliárd euróba vagyis 300 milliárd forintba is kerülhet. A költségeket a cégóriás és az állam közösen állja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!