2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Jó gyakorlatok egy egészségesebb társadalomértForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-02-24 20:43:33
A jövõ egészséges társadalmáért címmel szervezett konferenciát Hajdúszoboszlón a Magyar Vöröskereszt február 20. és 22. között. A program célja a szervezet egészségnevelési területének fejlesztése volt.

A Magyar Vöröskereszt alapfeladatai közé tartozik az egészségnevelés. A szervezet ezen a területen dolgozó munkatársai és önkéntesei Hajdúszoboszlón gyûltek össze, hogy számbavegyék az eddigi tapasztalatokat és meghatározzák a jövõbeni feladatokat.

A konferencián Szirmai István, az Emberi Erõforrások Minisztériuma, Társadalmi Felzárkózásért Felelõs Államtitkárságának szakmai fõtanácsadója, „A Magyar Vöröskereszt lehetséges szerepe a népegészségügy területén” címmel tartott elõadást.

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet, az Országos Mentõszolgálat, az Országos Vérellátó Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt, valamint a Metropol képviselõje pedig a magyarországi egészségkultúráról tanácskoztak.

„Elmondhatjuk, hogy évrõl évre egyre nagyobb kihívás az egészségfejlesztéssel kapcsolatos programok megszervezése, ezért is szükséges, hogy a pozitív és negatív tapasztalatok megosszuk egymással és kiterjesszük a Magyar Vöröskereszt szerepét a társadalom egészségkultúrájának fejlesztésében” – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt fõigazgatója.

A konferencia célja elsõsorban az volt, hogy olyan kistelepülésekre is eljussanak a Vöröskereszt egészségmegõrzéssel és prevencióval kapcsolatos programjai, ahol az egészségügyi szolgáltatások nehezebben hozzáférhetõek.

„A társadalom igényei, életmódja folyamatosan változik, a Magyar Vöröskeresztnek pedig kötelessége ezekkel a felmerülõ változásokkal lépést tartania. Ehhez szükséges, hogy folyamatosan képezzük munkatársainkat és önkénteseinket” – tette hozzá a fõigazgató.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!