2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Az idõsebb autók javítására dolgoztak ki programokat a márkaszervizekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-25 19:29:44
Miután az új autók értékesítése visszaesett, a márkaszervizek kedvezményes árú programokkal vonzzák magukhoz az idõsebb autók tulajdonosait - közölte a Magyar Gépjármûimportõrök Egyesülete hétfõn az MTI-vel.

A magánszemélyek nagyon kevés új autót vásárolnak, de akik ezt megteszik, jellemzõen a kocsik 3-5 éves kora után elfordulnak a márkaszervizektõl. A céges (flottás) üzemeltetõk is csak a garanciaidõ lejártáig hordják autóikat márkaszervizekbe - igaz, ez a réteg nem is nagyon használ idõsebb autókat. Amikor átkerülnek ezek az autók a magánszférába, az új tulajdonosok elkerülik a márkaszervizeket.

Erre reagálva egyre többen kínálnak kifejezetten az idõsebb autók javítására szóló kedvezményeket. Az ilyen akciókkal már korábban is operáló szervizek tapasztalatai azt mutatják, hogy az akciók hatására sokan tértek vissza a márkaszervizekhez.

Az ajánlatok márkától függõen változóak: akad olyan importõr, amely kizárólag az alkatrészekre, de van olyan is, aki a munkadíjra is ad kedvezményt. Például a Porsche Hungaria egy ernyõprogramot hozott létre, külön kedvezménycsoportba tartoznak a négy, illetve a nyolc évnél idõsebb gépkocsik.

Az Európai Unió területén minden évben mintegy 128 ezer ember szenved súlyos személyi sérüléssel járó balesetet az utakon a gépjármû mûszaki hibája miatt, ebbõl közel 2000 halállal végzõdik. Magyarországon 5 ezer ember szenved balesetet évente mûszaki hibából, és ebbõl 70-en életüket veszítik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!