2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Jó évük lehet a magyar fürdõknekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-26 10:28:28
A Magyar Fürdõszövetség szerint minden, a magyar fürdõkben elköltött forinthoz 2,60 forint egyéb költés társul, amely más szektorokban - közlekedés, vendéglátás, szálláshelyek, beszállítók - eredményez forgalomnövekedést.

Az elmúlt évek utazási tapasztalatai azt mutatják, hogy a fürdõk látogatása az egyik fõ utazási céllá lépett elõ a belföldi turizmusban, az emberek ma már nem azért mennek el egy belföldi utazásra, hogy szállodában aludjanak, hanem a legtöbbször valamelyik gyógyfürdõt, vagy élményfürdõt is fel akarják keresni - ismerteti Vancsura Miklós ügyvezetõ elnök a fürdõszövetség közleményében.

Az ügyvezetõ elnök szerint az idei foglalási statisztikákból már most látszik, hogy sok magyar utazó elõre megtervezi utazásait. A fürdõvárosok foglalási számai szerint a nyári csúcsszezonon kívül a hosszú hétvégékre van a legnagyobb igény.

Az átlagosnál többen mennek fürdõkbe az olyan jeles napokon is, mint például a Víz világnapja (március 22.), a Strandok éjszakája (augusztus 1.) és a Magyar fürdõkultúra napja (október 11.). Az ilyen napok azonban csak ott hoznak a szokásosnál több vendéget, ahol megfelelõ színvonalú marketing- és kommunikációs megoldásokat is bevetnek ennek érdekében - mutat rá Vancsura Miklós.

A Magyar Turizmus Zrt. lakossági utazási szokásokat vizsgáló kutatása szerint a megkérdezett háztartások több mint 12 százaléka használja ki utazásra a hosszú hétvégéket, s a többség, mintegy 77 százalék belföldi úti célt választ. Magyarországon évente 25 millióan látogatnak el egy-egy fürdõbe, a vendégek körülbelül 30 százaléka külföldi - ismerteti közleményében a fürdõszövetség.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!