2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Évértékelõ Hajdú-Bihar megyébenForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2014-02-27 08:24:03
Címkék: Bihari hírek
Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság vezetõje a 2013. év rendõri tevékenységét értékelte.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság 2014. február 26-án tartotta évértékelõ értekezletét, amelyet jelenlétével megtisztelt Papp Károly r. altábornagy országos rendõrfõkapitány.

Az értekezleten Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok a rendõr-fõkapitányság tavalyi évi eredményes munkáját adatokkal alátámasztva mutatta be. Az elõzõ évhez képest megyénkben a regisztrált bûncselekmények száma 23,7%-kal csökkent és a nyomozás eredményességi mutató 15,5%-os emelkedést mutat.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság 2013. évben 893 nyomozást bíróság elé állítással fejezett be és ezzel a kiemelkedõ teljesítménnyel országos összevetésben a harmadik helyen áll.

Az értékelt évben megyénk illetékességi területén elkövetett emberölések, rablások számában csökkenés tapasztalható és ez a tendencia a vagyon ellen bûncselekmények vonatkozásában is elmondható, hisz a lopások száma az elmúlt évekhez hasonlóan csökkent.


Megyénk valamennyi településén a helyi szervek mellett, 2013 szeptemberétõl a Készenléti Rendõrség járõrei is szerepet kaptak az együttmûködõ, támogató közterületi jelenlét és a közbiztonság megerõsítésében, amely hozzájárul Hajdú-Bihar megye lakosságának szubjektív biztonságérzetének növeléséhez. Illetékességi területünkön a 2013. évben 17,2%-kal csökkent a közterületen elkövetett bûncselekmények száma.

A megyénk útjait érintõ közlekedésbiztonsági helyzet pozitívumaként számolhatunk be a halálos kimenetelû és súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetek kapcsán az elõzõ évekhez hasonló kedvezõ irányú elmozdulásról, hiszen illetékességi területünkön kettõvel kevesebb halálos és 2,6%-kal kevesebb súlyos sérüléssel járó közlekedési esemény történt az elmúlt évben.


A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság eredményes munkájához hozzájárultak a rendõr-fõkapitányság, valamint a városi rendõrkapitányságok által megvalósított bûn- és baleset-megelõzési programok, amelyekre a jövõben is nagy figyelmet fordít a rendõrség.


A megyei rendõrfõkapitány beszámolóját követõen Papp Károly r. altábornagy országos rendõrfõkapitány, az értekezlet elöljárója kiválóra értékelte a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság 2013. évi szervezeti teljesítményét, valamint a Berettyóújfalui és a Debreceni Rendõrkapitányság egy-egy beosztottjának belügyminiszteri elismerést adott át, továbbá a jövõre tekintettel feladatokat, célokat határozott meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!