2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Túl sok köztük a gyúlékony, pedig magunkra vesszükForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-27 08:38:21
A boltokban kapható maszkok, farsangi jelmezek gyúlékonysági tesztjén a vizsgált termékek 63 százaléka elbukott. Nem tartalmaznak égésgátló anyagot, ami súlyos balesetekhez vezethet.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) által vizsgált farsangi jelmezek és maszkok 63 százaléka gyúlékony, nem felel meg az elõírásoknak - tájékoztatta a hatóság sajtószóvivõje az MTI-t szerdán.

A vizsgált 27 termékbõl 17 nem felelt meg a követelményeknek, nem tartalmaztak ugyanis égésgátló anyagot - közölte Fülöp Zsuzsanna.

Az NFH kezdeményezte, hogy a nem biztonságos maszkokat és jelmezeket vonják ki a kereskedelembõl - fûzte hozzá.

Emlékeztetett rá, hogy a farsangi bálok, összejövetelek alkalmával rendszeres a nyílt láng, gyertyák vagy tûzijátékok használata.

A maszkok és jelmezek általában mûanyagból, illetve mûszálas anyagból készülnek, amelyek égésgátló adalék nélkül meggyulladhatnak, és súlyos égési sérülést okozhatnak.

Közlése szerint kivétel nélkül elbuktak a teszten a szõrmét és szõrös anyagot, madártollakat tartalmazó kellékek, és a parókák többsége is gyúlékonynak bizonyult.

A mûanyag álarcok és a textiljelmezek, egy-egy kivételével, megfeleltek a laboratóriumi vizsgálaton - közölte a referens. Fontos tudnivalók az egyik legnépszerûbb karácsonyi kiegészítõrõlA tûzijátékok biztonságos használatára hívja fel a figyelmet a rendõrség

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!