2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
A tankönyvterjesztés továbbra is a Könyvtárellátó feladataForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-02-27 08:45:38
A tankönyvterjesztés a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. feladata, de szükség esetén a Belügyminisztérium logisztikai segítséget nyújt - tudatta az Emberi Erõforrások Minisztériuma.

Változatlanul a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. feladata a tankönyvterjesztés, az igények felvétele, a rendelés és a kiszállítás lebonyolítása - közölte az Emmi köznevelési államtitkársága arra reagálva, hogy a hvg.hu információi szerint rendõrök gyûjtik össze a tankönyvkiszállítás tervezéséhez szükséges adatokat.

Az államtitkárság közleménye szerint ugyanakkor mivel a köznevelési intézmények mûködtetését jellemzõen az önkormányzatok látják el, ezért a területért felelõs Belügyminisztérium logisztikai segítséget nyújt a tankönyvellátással kapcsolatban, ahol erre szükség van.

A hvg.hu birtokába került, február 20-ai keltezésû tájékoztatás értelmében a rendõrkapitányok megkapták a feladatot, hogy április végéig keressék fel az illetékességi területükön lévõ iskolákat, tudják meg azt, hogy a jövõ tanévben mennyi diákja lesz az oktatási intézménynek, hogy a tankönyvek tárolására kijelölt helyiség miként közelíthetõ meg 7,5 tonnás tehergépkocsival, és mi az az idõpont, amikorra a tankönyvek átadása-átvétele tervezhetõ. A levélben hangsúlyozták, mindez Pintér Sándor belügyminiszter döntése alapján történik, és célja, hogy az oktatási intézmények tankönyvellátása idõben megtörténjen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!