2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Lelõtte terhes húgát, összeverte sógorátForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-08-14 13:26:17
A család férfitagjai hagyták jóvá a gyilkosságot - bosszúból.

Agyonlõtte a húgát, mert a család engedélye nélkül ment férjhez


Vádat emeltek csütörtökön Jordániában egy férfi ellen, mert agyonlõtte várandós testvérét, aki a család engedélye nélkül ment férjhez. A hatóságok szerint a 30 éves férfi négyszer fejbe és más testrészen lõtte 23 éves húgát, aki ápolónõként dolgozott szerdán.

 

A rendõrség szerint az egyik bátyjuk esküvõjén végzett a férfi a húgával, a család szeme láttára. A lány két évvel ezelõtt ment férjhez, és egy fiúgyerekkel volt várandós. A család nem engedte meg, hogy az általa kiválasztott férfihoz menjen hozzá, ezért a lány elmenekült otthonról. A rendõrség szerint a család férfitagjai hagyták jóvá a gyilkosságot bosszúból.

"A férfiak biztosították a húgukat elõzõleg, hogy nem lesz bántódása, és így csalták el az esküvõre. A lány ráadásul a férjével ment el az eseményre, és miközben az egyik testvér agyonlõtte a húgát, két másik testvér összeverte a lány férjét. " - közölte a rendõrség, amely nem csak a gyilkost, hanem a férjet összeverõ testvéreket is õrizetbe vette.

A gyilkosságot halálbüntetéssel sújtják Jordániában, de a becsületgyilkosságoknak nevezett ügyekben enyhébb büntetést szokott kiszabni, különösen akkor, ha az áldozat családja "megértõ". Évente 10-15 nõt ölnek meg Jordániában "becsületbõl", dacára annak, hogy a kormány harcot hirdetett az ilyen gyilkosságok ellen. A parlament azonban nem volt hajlandó megváltoztatni a BTK-t a keményebb büntetések érdekében.

A mostaninál azonban borzalmasabb ügyek is vannak. A hét elején például egy férfi ellen azért emeltek vádat, mert megölte unokahúgát. A lány bûne az volt, hogy megerõszakolták.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!