2024. március 30. Szombat, Zalán.
 
Véletlenül se dobd ki az almaecetet!Forrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-10 18:53:15
Most azt mutatjuk meg nektek, mi mindenre jó az almahéj, ahelyett, hogy a kukában landolna. A cikk elolvasása után soha többé nem fogjátok kidobni!

A gyümölcsös bõrradírozás nem ismeretlen a kozmetikában, és ha talán nem is ugyanazzal a hatékonysággal, de cserébe teljesen ingyen elvégezheted otthon is, és így is felfrissül tõle a bõröd. A szokásos arctisztítás után dörzsöld át a bõrödet almahéjjal, úgy, hogy a gyümölcshúsos rész érjen az arcodhoz. A finom savak gyengéden tisztítják a bõrt, eltávolítják a szennyezõdéseket és az elhalt hámrétegeket, és serkentik a keringést. Utána mosd le az arcod hideg vízzel, tonizálj és használj hidratálót!

Pihe-puha sütemények

A mézeskalács, de más, hasonló, keksz szerû sütemények átka, hogy nehezen puhulnak meg, gyakran még zacskóban tartva is kemények maradnak, és hiába finomak, ha "beletörik" az ember foga egy-egy falatba, ami sajnos bárkivel elõfordulhat..

Legközelebb, amikor kekszet sütsz, a sütiket tedd egy zacskóba vagy egy lezárható dobozba, és dobd melléjük egy alma lereszelt héját. Másnapra a kekszek nem csak finom puhák, de mennyeien illatosak is lesznek. Sokkal szívesebben fogod õket megkóstolni, meglátod!

Almaecet

Az almaecet minden háztartásban jól jön, nem csak takarítani egyszerû vele, de a salátáknak is isteni ízt ad. Elkészíteni pofonegyszerû: fogj egy befõttesüveget, és az aljára tegyél körülbelül 4 ujjnyi vastagon almahéjat, majd töltsd meg vízzel, és adj minden 10 kanál vízhez egy kanál cukrot is.  Takard le a befõttesüveget gézzel, majd meleg helyen hagyd állni 8-10 napig, végül szûrd le, és már kész is van az almaeceted!

Almachips

Az almahéjat érdemes kiszárítani is, mert isteni almachipset kapsz, ami egészséges és kalóriaszegény nassolnivaló, de gazdagíthatod vele a müzlidet és a zabkásádat is, ráadásul diéta idején is fogyaszthatod. Ha valami igazán finomat szeretnél, akkor a megszárított almahéjat mártsd olvasztott csokoládéba, és hagyd megszáradni. Az eredmény mennyei lesz, de azért ne felejtsd el, hogy így már nem olyan kalóriaszegény a finomság.

Ragyogó edények

Megfeketedtek az alumínium edényeid? Semmi gond! Dobj az edénybe friss almahéjat, öntsd fel egy picike vízzel, és kezdd el forralni!  Ha az edény külsõ része feketedett meg, akkor az almahéjas fõzetbe márts szivacsot, és ezzel dörzsöld át az edényt. A foltok nyomtalanul eltûnnek. Ha érdekel, hogy még mire használhatod az almahéjat, kattints a folytatásért!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!