2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Határok nélküli nótagálaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-03-11 08:41:35
A nõnap elõestéjén zsúfolásig megtelt a mûvelõdési központ színházterme nótakedvelõ közönséggel.

„A magyar nóta nemzeti kincs, sõt, idén január 30-án hungarikummá is nyilvánították. Persze, csak az a nóta hungarikum, melyet élõ cigányzene kísér” – mondta az est háziasszonya, Szabó Éva a „Hogy mondjam meg néked, mennyire szeretlek” címet viselõ program kapcsán. A határok nélküli nótagálát már harmadik alkalommal rendezi meg a kismarjai Szabó házaspár, mindig telt házas közönség elõtt.

A mostani est fõvédnöke dr. Vitányi István országgyûlési képviselõ volt, aki a nemzetközi nõnap elõestéjén meleg szavakkal köszöntötte a hölgyeket, akik „az élet forrásai”. Mint fogalmazott, édesanyja nélkül õ nem lenne, felesége nélkül pedig a két lánya, mint ahogy a lányai nélkül a két unokája sem örvendeztetné meg.
Kiváló énekesek a színen

A fellépõk – többek között Kádár Zsuzsa, Szabó Lajos, Gáspár Anni, Sülyi Károly – fergeteges hangulatot varázsoltak a magyar nóta gyöngyszemeibõl, de ízelítõt kaphatott a nagyérdemû táncdalokból, operettrészletekbõl is. A kiváló énekeseket Balogh Zoltán és zenekara kísérte. A csodálatos színpadképet Kállai Irén, a Bihari Múzeum és Sinka István, a Városi Könyvtár igazgatója álmodta meg, furtai népviselet és szõttesek felvonultatásával.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!